Hlavní obsah

Slavia slibuje: Že jde trenérovi Lille o krk? Stejně Francouze porazíme!

PRAHA

Vykročení do Evropské ligy se slávistům nepovedlo, neboť v úvodním duelu základní skupiny prohráli v Janově 0:2, ve čtvrtečním večeru si však v domácím chrámu chtějí reputaci napravit. A věří si, protože jejich soupeřem bude sedmnáctý celek francouzské ligy Lille. „Derby na Bohemce nevyšlo podle našich představ, takže teď chceme potěšit fanoušky ziskem tří bodů,“ sliboval kapitán Marek Suchý.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tijani Belaid , stejně jako ostatní slávisté, věří, že francouzské Lille ve druhém zápase EL porazí.

Článek

Sliby jsou sice krásná věc, jenže pohled na momentální postavení Lille ve francouzské lize je hodně zavádějící a klamný.

Jarolím: K ligovému dnu Lille nepatří

„Na sedmnáctou příčku rozhodně nepatří, je to mužstvo, které bude zase figurovat v první pětce,“ je si moc dobře vědom protivníkovy síly slávistický kouč Karel Jarolím. „Lille má dobrý a široký hráčský kádr, který se snaží hrát doma i venku útočně, k čemuž má vhodné typy hráčů. I proto je schopno v pěti, šesti mužích útočit a okamžitě po ztrátě míče nasadit k presinku,“ glosoval fotbalové kvality francouzského týmu.

„Nemají ve svém středu žádné velké hvězdy, sází na kolektivní pojetí a agresivní fotbal, jaký se hraje na francouzském severu,“ přidával tuniský reprezentant ve slávistických službách Ragued, který v barvách Paris SG do francouzského ligového fotbalu nakoukl.

Vomáčka se vrací, Šmicer také

Slavia je přesto přesvědčena, že je v jejích silách Lille porazit a první body v Evropské lize získat. „Pokud ale chceme uspět, musíme se soupeřit vyrovnat v agresivitě, nedopřávat mu prostor a samozřejmě i nějaký gól dát a sami neinkasovat,“ zdůrazňoval Jarolím, jemuž dělá starosti početná marodka v řadách jeho týmu a absence tří mladíků Čelůstky, Pekharta a Hoška startujících na světovém šampionátu v Egyptě zrovna tak.

„Vomáčka se už naštěstí cítil po prodělané viróze lépe, takže by se měl v sestavě objevit. V zadních řadách tudíž nebudeme muset improvizovat,“ oddechl si slávistický kouč, jenž počítá i se Šmicrem. „Od začátku sice nenastoupí, ale v průběhu zápasu by se na trávníku objevit mohl.“

Francouzi chtějí vydrancovat Eden

Pražané sice po první výhře v Evropské lize touží, Lille však bere vítězství v Edenu rovněž jako svou povinnost. „Jen remíza by nás tedy rozhodně neuspokojila, přijeli jsme pro tři body,“ řekl na rovinu slovenský legionář ve službách francouzského týmu Robert Vittek.

„Nebude to ale snadné, protože Slavia má hodně zkušeností z pohárové Evropy,“ přidával kapitán Lille Rio Mavuba, jenž svého času hrával s Vladimírem Šmicrem v Bordeaux. „Slavia své fotbalové kvality má, její hráči jsou atleticky dobře připraveni, na nebezpečné útočníky se musíme nachystat. Chceme ale samozřejmě vyhrát, abychom v Praze potvrdili úvodní remízu s Valencií,“ nechal se slyšet trenér Rudi Garcia, jemuž půjde podle francouzských žurnalistů v Edenu o krk. Pokud totiž v Praze vyhraje, špatný start do ligy bude zapomenut a on na lavičce Lille zůstane.

Zápas Evropské ligy mezi Slavií a Lille začne ve čtvrtek ve 21.05, řídí ho Rakušan Robert Schörgenhofer, přímý přenos vysílá ČT4.

Předpokládané sestavy:
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Vasiljevič, Belaid, Ragued, Janda - Hloušek, Vlček. Trenér Jarolím.
Lille: Butelle - Beria, Rami, Plestan, Debuchy - Balmont, Mavuba, Frau, Hazard, - Gervinho, Vittek. Trenér Garcia.

Reklama

Související témata: