Hlavní obsah

Vacek: Zápas v Kodani jsme prospali

Radek Malina (Kodaň)Právo

Těžko hledal slova. Nevěděl, jak omluvit bídný výkon pražské Sparty na hřišti FC Kodaň ve druhém kole skupiny K fotbalové Evropské ligy. Vlastně omluvu ani nehledal. Záložník Kamil Vacek totiž dobře věděl, že jeho tým promarnil šanci nabrat v dánském přístavním městě postupový směr. „Zaostávali jsme ve všech směrech,“ uznal dvaadvacetiletý záložník Sparty.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kamil Vacek (vpravo) projevuje svou radost z gólu proti Panathinaikosu

Článek

Proč jste zápas v Kodani nezvládli?

Protože jsme ho prakticky celý prospali. Rozhodně jsme měli na lepší výsledek, jenže ne s výkonem, který jsme ve čtvrtek večer podali. Do inkasovaného gólu jsme nehráli zle, ale pak už jsme prakticky neměli žádnou šanci. Až Venca Kadlec v poslední minutě nastavení.

Ale proč jste po slušném začátku absolutně vyklidili pole?

Náš výkon nebyl ideální, což všichni viděli. Těžko se mi utkání hodnotí... Úvod zápasu nám vyšel podle představ. Ale položil nás gól v Blažkově síti. Přitom šlo o hodně blbou situaci, vlastně o odražený míč mezi stopery. Hráči Kodaně pak drželi míč, nikam se nehrnuli a my jsme se k nim strašně těžko dostávali.

S jakými pokyny jste vstupovali do druhého poločasu?

Věděli jsme, že náš výkon není dostatečný a k úspěchu nepovede. I proto jsme si v kabině promluvili a hezky od plic vše vyříkali. Nebyli jsme totiž aktivní, jak jsme si před zápasem slibovali. Ale stejně jsme nedokázali přidat a dostat se do potřebných obrátek.

Přitom bylo patrné, že ani Kodaň není ve své kůži a její výkon není optimální, že?

Vůbec přece nejde o hru soupeře, ale o náš výkon. A my jsme hráli špatně. Kdybychom odvedli všichni hru, na kterou máme, museli jsme si z Kodaně odvézt tři body. Ale nedokázali jsme se tomu ani přiblížit.

Ale proč jste nebyli schopní Kodani konkurovat?

Protože jsme měli málo pohybu, neudrželi jsme vůbec míč, nepřihráli jsme si. Byli jsme špatní po všech stránkách. A moc nás pochopitelně tyhle nedostatky srážely.

Co znamená prohra v Kodani pro Spartu do dalších dnů?

Moc jsme si přáli odčinit dvě remízy z minulých ligových zápasů. Místo toho jsme předvedli další, ještě horší výkon. Musíme se z nezdarů otřepat. Ale popravdě moc nevím, co udělat. V úvodu sezóny se nám dařilo, momentálně nám však něco chybí. Naše hra postrádá jiskru.

Zřejmě hodně mrzuté zjištění s vidinou veledůležitého a nesmírně prestižního souboje s pražskou Slavií...

Věřím, že právě na derby budeme patřičně nažhavení a odrazíme se k lepšímu.

Reklama

Související témata: