Hlavní obsah

Vaniaka těší, že nevymyslel ptákovinu, Belaid vnímá i debakl jako bonus

PRAHA

Jiní by po pětibrankovém přídělu měli sklopené hlavy a vyhýbali se jakýmkoliv dotazům. Slávisté Martin Vaniak i Tijani Belaid však čtvrteční debakl 1:5 v Evropské lize s francouzským Lille vzali s nadhledem. „Co mi zbývá?,“ reagoval na dotaz Sport.cz Vaniak. „Proti takovým týmům nehrajete každý den, je to bonus pro nás všechny,“ doplnil slávistického gólmana Belaid.

Foto: Petr Horník, Právo

Smutek slávistů Martina Vaniaka (vlevo) a Marka Suchého (ilustrační foto)

Článek

Sešívaní ve druhém kole Evropské ligy nezačali proti francouzskému Lille vůbec špatně. Do vedení šli brzy po proměněné Belaidově penaltě. V celé první půli měli více ze hry a nic nenasvědčovalo tomu, že by ve druhé půli měl nastat opak. Ten však nastal a ne ledajaký. Konečné skóre 1:5 bylo pro sešívané hodně kruté.

„I když jsem dal gól, jsem teď samozřejmě neskutečně smutný. Měl jsem i víc příležitostí, hostující gólman ale moje pokusy už za svá záda nepustil,“ mrzelo po čtvrteční blamáži slávistu Belaida. „Nevím, proč se zápas takhle otočil. První poločas jsme začali výborně. Bohužel jsme na začátku druhé půle hned inkasovali a pak si nechali nasázet tak ubohé góly,“ dodal.

I přes vysokou prohru ale tuniský záložník v sešívaném dresu viděl na čtvrtečním utrpení pozitivum. „Každý zápas v Evropské lize je pro nás bonus. Pro klub, fanoušky, i pro nás hráče je to něco navíc. Teď nás čeká Valencie, a proti té nehrajete každý rok,“ poznamenal Belaid.

Vaniakovy výprasky

„Doufám, že nám to pomůže. Tohle si každý hráč musí rozebrat v hlavě sám. Někdo se tomu poddá, jiný se s tím dokáže vyrovnat. Takových výprasků já jsem už zažil,“ vysvětloval slávistický gólman Vaniak, proč i přes pět inkasovaných gólů působil klidně. „A co mi zbývá?,“ dodal.

„Mně osobně při rekapitulaci této prohry může pomoct, že jsem neudělal žádnou ptákovinu. Z těch pěti inkasovaných gólů si můžu vyčítat, že jsem snad něco mohl udělat jen s tou poslední brankou,“ nechal se slyšet Vaniak.

Jednička v brance Slavie se ani nepodivovala nad tím, když domácí fanoušci začali skandovat „My chceme Slavii“. „Zaplatili si a za ty peníze chtějí vidět pořádný fotbal. Opravdu se jim nedivím. Beru to tak, že my jsme herci, kteří hrají a mají hrát dobře. To jsme ale tentokrát nezvládli,“ přidal zkušený gólman domácích.

„Přejeli nás, co k tomu dodat. My jsme jim k tomu ale pomohli spoustou nepřesností,“ mrzelo slávistického gólmana Vaniaka. „Je fakt, že ti jejich nejlepší hráči se dostali do hry až během zápasu. Možná to svědčí o tom, že nás trochu podcenili,“ řekl závěrem strážce sešívané svatyně.

Reklama