Hlavní obsah

VIDEO: Klička do strany a gól, tentokrát Baroš zajistil Galatasarayi bod

ISTANBUL/PRAHA

Milan Baroš si nedá pokoj. Alespoň co se střílení gólů týče. Ve čtvrtečním utkání Evropské ligy proti Štýrskému Hradci útočník Galatasaraye po hodině hry vyrovnával na 1:1. Když se mu později v podobné situaci skórovat už nepovedlo a netrefil se ani žádný jiný hráč na trávníku, podělily se oba celky o bod. Istanbulský celek tak po dvou zápasech vede se čtyřmi body skupinu F.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Fotbalista Galatasaraye Istanbul Milan Baroš proniká kolem brankáře Panathinaikosu Atény Galinoviče.

Článek

A to mohl vigantický rodák vyrovnat už v 59. minutě. Po centru z pravé strany se totiž dostal k míči na malém vápně. Z metru ovšem vítěz Ligy mistrů z roku 2005 napálil míč jen do břevna.

Barošova chvíle tak přišla v 63. minutě. Ze středu hřiště dostal brzy osmadvacetiletý forvard kolmou přihrávku, načež se řítil na gólmana rakouského týmu Gratzeie zcela osamocen. Na vápně pak naznačil střelu a po kličce do levé strany už mohl pohodlně skórovat. Reprezentační útočník tak napodobil gól, kterým pomohl před dvěma týdny v Evropské lize zdolat Panathinaikos 3:1.

Podobná situace se Barošovi naskytla i o deset minut později. Tentokrát ovšem dotírající obránce Štýrského Hradce dokázal ve sprintu s útočníkem Galatasaraye držet krok a v poslední chvíli mu míč z kopaček vykopnout.

„Na začátku sezóny opravdu nejsem schopný odhadnout, kolikrát se trefím. Když se ohlédnu zpátky, myslím, že jsem mohl dát víc branek. Tuším ale, že letos se překonám a gólů přibude,“ nechal se před startem nové sezóny pro klubový časopis Galatasaraye slyšet Baroš, jenž se v novém ročníku Evropské ligy dokázal gólově prosadit zatím v obou zápasech skupiny F.

Reklama

Související témata: