Hlavní obsah

VIDEO: Jen jeden gól. Přitom jsem mohl dát hattrick, lituje spalovač Baroš

PRAHA

Český fotbalový reprezentant Milan Baroš se znovu stal hrdinou Galatasaraye Istanbul, když zachránil remízu 1:1 v Evropské lize se Sturmem Štýrský Hradec, sám ale úplně spokojený není. Měl prý šance na to, aby soupeři nastřílel tři branky a zařídil tak vítězství.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Fotbalista Galatasaraye Istanbul Milan Baroš

Článek

"Remíza neodpovídá průběhu hry. Měli jsme na vítězství. Hned po mém vyrovnání jsme mohli skóre otočit. Já sám jsem mohl v zápase nastřílet tři góly," prohlásil sebekriticky na klubovém webu. "Důležité ale je, že jsme se alespoň udrželi na čele tabulky," dodal český útočník.

Galatasaray na podzim v 15 duelech ještě nenašel přemožitele, ale poslední dva zápasy jen remizoval 1:1. Stejně jako o víkendu v lize s Eskisehirsporem byl i proti Sturmu po celý zápas jasně lepším týmem, ale nedokázal proměňovat šance, za což zaplatil ztrátou dvou bodů. Zatímco v lize Baroš nastoupil jen na závěrečnou čtvrthodinu, proti Sturmu již nechyběl v základní sestavě.

"To je domluva s trenérem Rijkaardem, který nás s Nondou hodně točí. I Nondovi se teď daří, vždyť dal naše poslední čtyři góly v lize," řekl Baroš, který se proti Sturmu dočkal své páté branky v sedmi zápasech, které na podzim v Evropské lize odehrál. V 63. minutě si na hranici ofsajdu zaběhl za obranu, udělal svou oblíbenou kličku gólmanovi a střelou do prázdné branky vyrovnal.

To se mu mohlo povést již krátce předtím, ale ve velké šanci trefil zblízka jen břevno. Poté se dostával do další dobré možnosti, když šel se spoluhráčem ve dvou na jediného obránce, ale nepovedlo se mu ani vystřelit a ani přihrát. "Chybělo mi i trochu štěstí. Ale ty šance jsem měl proměnit," dodal autor 14 branek v 16 podzimních zápasech.

Spokojený mohl být i David Jarolím, který jako kapitán dovedl Hamburk k výhře 4:2 nad Hapoelem Tel Aviv. Německý celek tak napravil zaváhání z úvodního duelu, kdy si odvezl ze hřiště Rapidu Vídeň debakl 0:3. "Tentokráte nám zápas od prvních minut vycházel. Pak jsme ale dostali gól, který byl vinou špatné koncentrace, což náš výkon trochu přibrzdilo," připomněl Jarolím komplikace, kdy Hamburk dovolil hostům snížit na rozdíl jediného gólu a pak navíc nedal Zé Roberto penaltu. Brazilec své zaváhání ale napravil a uzavřel skóre na konečných 4:2.

"Vstřelili jsme čtyři hezké branky a získali jsme tři důležité body. Po porážce ve Vídni byla naše povinnost předvést mnohem lepší výkon zakončený výhrou," dodal Jarolím, který tentokrát v sestavě postrádal krajana Davida Rozehnala.

V jednom z klíčových zápasů v boji o postup ze skupiny B dokázali fotbalisté Valencie po boji porazit Janov 3:2, když rozhodující gól dal osm minut před koncem z penalty kanonýr David Villa. "Nikdy nevíte, jestli budete mít nad brankářem výhodu. Zvláště když je těsně před koncem na exekutora velký tlak. Už jsem během své kariéry nedal hodně penalt, ale tentokrát jsem to zvládl," radoval se Villa, který zaznamenal osmý gól ve svém osmém startu v sezoně v dresu Valencie.

Do zápasu přitom naskočil až jako střídající hráč, protože ho stejně jako v úvodním utkání Evropské ligy s Lille trenér Emery šetřil podobně jako některé další opory na ligové utkání. "Když mi pak trenér řekl, abych se připravil, vedli jsme 2:1, jenže pak soupeř srovnal. Tak jsem tam šel a rozhodl. Snad mi to tam bude padat i ve zbytku sezony, protože podle mě máme tým na to, abychom postoupili až do finále," dodal Villa.

Reklama

Související témata: