Hlavní obsah

Kapitán Slavie Suchý: Nesmíme dostat brzy gól a sesypat se

V jednadvaceti letech nosí Marek Suchý kapitánskou pásku mistrovské Slavie. Už několik let patří k jejím oporám a stojí na něm i obranná hra reprezentační jednadvacítky. Ve třetím utkání B skupiny Evropské ligy ve čtvrtek ve Valencii však čeká Slavii a jím dirigovanou obranu velice těžký úkol - udržet na uzdě brankostroj FC Valencia...

Foto: Petr Horník, Právo

Slávisté Petr Janda (vlevo) a Marek Suchého - ilustrační fotografie

Článek

V jaké náladě jste přiletěli do Valencie?

Je příjemné počasí, svítí sluníčko, takže po té zimě u nás v dobré. Co se týká fotbalu, vyhráli jsme v Kladně, což by mělo pozvednout po předchozích nevydařených zápasech naše sebevědomí. Samozřejmě s tím, co nás ve čtvrtek čeká, se to ale nedá srovnat.

Co víte o FC Valencia?

Je to jeden z nejlepších evropských celků. Čeká nás tudíž těžký soupeř, velmi kvalitní a je jedno, jestli nastoupí v jeho útoku obávaný kanonýr Villa nebo někdo jiný. Oni mají velice silnou ofenzívu, ať hraje kdokoliv. Navíc je to tým, který kombinuje ve velké rychlosti. Nebude lehké je zastavit.

David Villa prý možná skutečně po zranění nastoupí...

On je jeden z nejlepších útočníka na světě, jednička Valencie. Tým je s ním silnější, pro nás by to bylo horší, ale jak už jsem řekl, i ostatní útočníci Valencie jsou velice kvalitní.

Co jste vyčetli z videa ze sobotního duelu Valencie s Barcelonou?

To byl velmi dobrý zápas. Viděli jsme sice jen sestřih situací, ale bylo z nich patrné, že Valencie dokázala Barcelonu zatlačit k její šestnáctce. Měli i šance na góly.

Šel z nich strach?

To zase ne. Sestříhané video a realita na hřišti bývají odlišné. V každém případě z těch záběrů a informací, které jsme dostali, bylo patrné, že Valencie má obrovskou kvalitu.

Poslední zkušenost se španělským fotbalem je dva roky stará z duelů se Sevillou v Lize mistrů. Jak na ten zápas vzpomínáte?

Španělský fotbal je velmi rychlý, technický, v tom to bude podobné. Španělské týmy mají hru založenou na kombinaci ve velké rychlosti. Hráči to s míčem umí. Na to si musíme dát velký pozor.

Čím byste mohli Valencii zaskočit?

Těžko říct. Musíme hrát pozorně v obraně, snažit se jim vyrovnat rychlostí, nedat jim prostor pro kombinaci. A když to půjde, pokusit se o brejk.

A co se naopak nesmí stát?

Abychom dostali rychlý gól a sesypali se. Věřím, že neuděláme ostudu.

Neznervózňovaly hráčskou kabinu brankářské rošády kolem Romanovse, Vaniaka a Hanuše?

Nervózní z toho nejsme. Máme tři kvalitní brankáře, z nichž se jeden zranil. není sice obvyklé, že se brankáři během sezóny takhle točí, ale bereme to jako realitu. Situace by se ale měla podle mých informací uklidnit, trenér Jarolím jim řekl, jakou kdo má roli.

Jedničkou by měl být do konce podzimu Romanovs. Ten je zraněný a ve Valencii bude podle slov trenéra chytat Vaniak. Jak to vnímáte?

To je trenérovo rozhodnutí. Martin je zkušený gólman, beru to jako sázku na zkušenost.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články