Hlavní obsah

Chovanec respektuje sílu Kluže, i přes mnohá zranění chce ale uspět

PRAHA

Početná marodka kádru dělá trenérovi Sparty Jozefovi Chovancovi před čtvrtečním kláním Evropské ligy proti rumunské Kluži velké starosti. Letenští zatím ve skupině K zaujímají poslední místo v tabulce, a proto by další zaváhání vyhlídky na postup hodně zkomplikovalo. „Oběma celkům dává případná výhra velkou šanci na postup,“ nechal se slyšet Chovanec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Sparty oslavují gól

Článek

Možná více než ofenzivní síla soupeře kouče Chovanec trápí zdravotní indispozice jeho hráčů. „Kádr je vinou toho velice úzký. Je pravda, že máme mnohé zdravotní problémy a hodně hráčů je na hraně možného odehrání zápasu,“ rmoutilo den před klíčovým duelem na Spartě domácího trenéra.

„Se zraněním hráčů jsme na tom ještě hůř než před ligovým utkáním proti Českým Budějovicím. Počítám ale s tím, že se večer o nominaci pobavíme, aby ráno šli na rozcvičení jen ti hráči, kteří budou stoprocentně připraveni,“ pokračoval v předzápasovém rozboru letenský trenér Chovanec.

Jediný získaný bod na straně Sparty v dosavadních dvou duelech ukazuje na skutečnost, že domácí ve čtvrtek proti silné Kluži nečeká vůbec jednoduchá práce. Případná prohra by sparťanům situaci ve skupině významně zkomplikovala. Rumunský celek má po odehraných dvou duelech prozatím tři body. „Šance je pro nás v tuto chvíli stejná jako pro Kluž. Oba týmy cítí šanci na výhru. Oběma celkům dává případná výhra velkou šanci na postup,“ poznamenal Chovanec.

I reprezentační obránce Roman Hubník si je vědom, že jim ve čtvrtek před vlastními diváky nedá soupeř nic zadarmo. „Očekávám hodně těžký zápas. Kluž má velkou spoustu kvalitních hráčů. Oba týmy musí bojovat na výhru. Za nás můžu říct, že se o tři body budeme rvát do poslední minuty,“ slíbil Hubník.

Reklama

Související témata: