Hlavní obsah

Senzace! Slavia vybojovala ve Valencii bod naděje

Karel Felt (Valencie)Sport.czPrávo

Fotbalisté Slavie ve čtvrtek večer šokovali Valencii. Po výborném výkonu zejména v prvním poločase si odvezli cenný bod z trávníku největšího favorita skupiny B Evropské ligy bod, který jim ještě zachovává postupovou naději. Českého mistra poslal do vedení Naumov, po přestávce vyrovnával Navarro. Oba celky dohrávaly o desíti, vyloučeni byli domácí Villa a slávista Ragued.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Fotbalista Slavie Ondřej Čelůstka napadá Jordiho Albu z Valencie.

Článek

Zatímco Pražané začali velmi obezřetně, domácí v hodně obměněné sestavě zkoušeli projít před po stranách, leč marně. Uprostřed hřiště kombinace Valencie pak nečekaně skřípala. Slavia se pokoušela o brejky, ale také bez úspěchu. Miguel si poradil i s průnikem Naumova.

Zodpovědně hrající slávisté příliš namistrované domácí málem potrestali, ale sudí jim neuznal gól pro ofsajd. Gólu se dočkali po necelé půlhodině. Hloušek utekl po levé straně, zbavil se Miguela a Naumov jeho přihrávku umístil k tyči. Jeho další pokus už obrana zblokovala.

Domácí zvýšili obrátky, ale v cestě jim stál vynikající Vaniak. Nejprve vyrazil bombu Madura a vzápětí na brankové čáře zastavil i ránu Michela. Slávisté pokračovali ve výborném výkonu a znovu mohl udeřit Naumov, když si krásně naběhl za obranu, ale trefil jen gólmana. Odražený míč naservíroval Šenkeříkovi, jehož střelu zlikvidovali se štěstím Navarro s Moyou. Do kabin domácí vyprovázel pískot z poloviny zaplněného stadiónu Mestalla.

Hned po změně stran Ragued nastartoval Hlouška, ale jeho přihrávka našla jen Alexise. Navrch sice měli domácí, marně však hledali skuliny ve slávistické obraně. Ve vzduchu vládl Vaniak. A Mestalla znovu pískala. To když Hloušek nabídl šanci Šenkeříkovi. Jeho střelu i Grajciarovu dorážku však Moyá se štěstím zlikvidoval.

Po hodině hry sice přišel kanonýr David Villa, ale po trestném kopu Pabla Hernándeze však hlavou vyrovnal Navarro. Tlak domácích s každou minutou narůstal, ale hosté statečně odolávali. V 76. minutě však Ragued po faulu na Baraju uviděl druhou žlutou a tudíž červenou kartu. Z trestného kopu pak Villa trefil tyč. Další tutovku zahodil Mata. Pět minut před koncem ukázal sudí červenou kartu i domácímu miláčkovi Villovi za oplácení po faulu Vomáčky. Pablo Hernádnez pak z trestného kopu trefil břevno. Slavia však cenný bod udržela.

Evropská liga, skupina B:
Valencie - Slavia Praha 1:1 (0:1)
Branka: 63. Navarro - 28. Naumov. Rozhodčí: Gumienny - Simons, De Bruyn (všichni Belg.). ŽK: Mathieu - Ragued, Hloušek, Trapp, Vomáčka. ČK: 85. Villa - 76. Hloušek. Diváci: 20 000.
Valencie: Moya - Miguel, Navarro, Alexis, Mathieu - Maduro (78. Banega), Baraja - Pablo, Míchel (46. Mata), Alba (62. Villa) - Žigič. Trenér: Emery.
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Grajciar (90. Vlček), Ragued, Trapp, Hloušek - Naumov (87. Krajčík), Šenkeřík (79. Belaid). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: