Hlavní obsah

Kouč Slavie Jarolím litoval: Škoda, měli jsme i na tři body

VALENCIE

Slavia příjemně překvapila. Čtvrteční bod z Valencie je cenný a mužstvu by měl zdravě zvednout sebevědomí do zbytku podzimu. Žije, byť malá, i naděje na postup. Po zápase hrál úsměv na rtech kouče českého mistra Karla Jarolíma.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Fotbalista Slavie Zdeněk Šenkeřík napadá Hedwigese Madura z Valencie.

Článek

„Věděli jsme o síle Valencie směrem dopředu a v kombinaci. Má k tomu kreativní hráče. Vycházeli jsme z aktivního obranného bloku a snažili se být nebezpeční i směrem dopředu. Oba útočníci a krajní záložníci úkol plnili. Podařilo se nám dostat v první půli do vedení a měli jsme tam i další slibné situace. Valencie měla také nějaké šance, ale nás podržel gólman Vaniak," chválil brankáře Jarolím.

"Domácí měli míč více v držení, ale my jsme šli do druhé půli s tím, že se pokusíme být nebezpeční v protiútocích. Škoda, že jsme jednu dvě slibné akce gólově nedotáhli. O to víc mrzí obdržená branka. O deseti už jsme spoléhali, jestli se stav podaří udržet a na případný ojedinělý protiútok. Po srovnání počtu hráčů už se zápas dohrál bez šancí. Před zápasem bych bod bral, teď říkám, že je to škoda. Měli jsme i na tři body,“ ohlédl se kouč Slavie za utkáním.

Když na hřiště přišli elitní domácí ostrostřelci Mata a poté i Villa. Slavii ani trenérovi srdce do kalhot nespadlo. „Nedá se říct zvláštní pokyny. Hráči o jejich kvalitách věděli. Dál platilo, abychom jim nedali volný prostor,“ odpověděl Jarolím na dotaz Práva, zda po jejich příchodu dal hráčům nějaké speciální pokyny.

Kouč českého mistra poté přiznal: „Čím dál tím víc mě mrzí, že jsme si nechali dát gól ze standardky. Domácí trefili i břevno a tyč... Měli jsme i štěstí. Naši hráči ale předvedli velmi kvalitní výkon, takže když shrnu pro i proti, přeci jenom převládají pozitivní pocity.“ O postupových nadějích však na tiskové konferenci hovořit nechtěl.

V kabině Slavie vládla po utkání velká spokojenost. Na stadiónu Mestalla podala svůj nejlepší podzimní výkon a předvedla, že je schopná hrát i s nejlepšími evropskými kluby.

Perfektní, taktický výkon

„Podali jsme perfektní, velmi taktický výkon. Kdybychom proměnili ještě některou z velkých šancí, mohli jsme tu pomýšlet i na tři body. Ukázali jsme, že český fotbal není tak špatný, jak se o něm v poslední době píše,“ říkal gólman Martin Vaniak, který zlikvidoval minimálně dvě gólové střely domácích.

Cenný gól, první, který Valencie v soubojích s českými týmy kdy dostala, vstřelil Riste Naumov. „Sledoval jsem, jak Adam Hloušek proniká s míčem. Znám ho a věděl jsem, že je schopen se probít do šestnáctky. Dostal jsem od něj nádhernou přihrávku a na mě už bylo jen poslat míč do sítě. Měl jsem ještě jednu velkou šanci, škoda, že také neskončila gólem. Určitě jsem ale rád, že mi to tam začalo padat a přidal jsem ke dvěma kladenským trefám další. Přál bych si, aby mi střelecká forma vydržela i v dalších zápasech,“ radoval se makedonský útočník.

Reklama

Související témata: