Hlavní obsah

Sparťan Hubník: Kluž není Panathinaikos. Z Rumunska nějaký bod přivezeme

mv, dosSport.cz

Hodně důležité tři body si ve čtvrtečním utkání Evropské ligy proti rumunské Kluži připsali fotbalisté pražské Sparty. Svěřenci kouče Chovance vyhráli 2:0 a ve skupině K tak rázem z posledního místa poskočili na druhé. „Šance jsou nyní otevřené a my máme pořád postup ve svých rukou,“ těšilo v reakci na dotaz Sport.cz jednoho z úspěšných střelců večera Romana Hubníka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalista Sparty Roman Hubník se raduje z gólu v utkání proti Kluži.

Článek
Fotogalerie

Znovu jste se zapsal mezi střelce. Jak byste okomentoval svůj gól na 2:0, který Spartu hodně uklidnil?

Ta branka byla opravdu důležitá. Míč, který se ke mně po centru dostal, mi doslova spadl na hlavu. První pokus ještě hostující gólman vyrazil, ale při dorážce už si na míč nesáhl.

Čím to, že v evropských pohárech předvádíte povedené výkony s dobrými výsledky, a v lize se vám až tolik nedaří? Například sobotní remíza 1:1 s posledními Českými Budějovicemi…

Proti Budějovicím se nám nepodařilo navýšit vedení 1:0. Jihočeši hráli hodně defenzivně, zatímco Kluž u nás chtěla hrát. Tím se naopak nám vytvářela místa, z nichž jsme nyní dvě dokázali gólově využít.

Zpočátku to ovšem na velkou parádu z vaší strany ale zrovna nevypadalo…

Je pravda, že do 20. minuty jsme se dopouštěli hodně faulů. Přesně to svědčilo hráčům Kluže, kteří jsou při standardních situacích hodně nebezpeční. Potom už jsme se ale faulů vyvarovali a Rumuny do ničeho vážného nepustili.

Proti Kluži jste se nejednou dostal do kontaktu s téměř dvoumetrovým útočníkem soupeře Lacinou Traorem. Asi nejste moc zvyklý bránit takové obry, ne?

Po pravdě si moc nevzpomínám, jestli jsem někdy proti tak urostlým útočníkům hrál. Snad možná za Olomouc proti Dinovi (Janu Kollerovi, pozn.red.). Hlídat Traoreho nebylo vůbec jednoduché. Kolikrát jsem ani pořádně neviděl, kde balón u nohy má.

Kdekdo asi očekával ze strany hostů také atraktivnější podívanou, když jen namátkou byli v základní sestavě tři Portugalci, Brazilec, Argentinec, atd…

Jak jsem řekl, naší hrou jsme jim toho moc nedovolili. Pro nás jsou tyto tři body skvělé. Musíme hrát takto dál. Teď nás čeká cesta do Kluže a já věřím, že jsme schopni v Rumunsku uhrát dobrý výsledek.

Neobáváte se, že může nastat něco podobného jako ve třetím předkole letošní Ligy mistrů proti Panathinakosu, kdy jste doma Řeky přejeli 3:1 a vzápětí u nich prohráli 0:3?

To se nedá porovnávat. Každý zápas je jiný a Kluž není tak silný tým jako Panathianikos. Jsme moc rádi, že jsme tento krok zvládli. Kdybychom nevyhráli, bylo by to už hodně těžké. Šance jsou nyní otevřené a my máme pořád postup ve svých rukou.

Reklama

Související témata: