Hlavní obsah

Brankový rozhodčí málem nechal Fulhamu vyloučit špatného hráče

Brankoví rozhodčí, které UEFA testuje v Evropské lize, jsou opět terčem kritiky. Ve čtvrtečním duelu mezi Fulhamem a AS Řím v Londýně (1:1) totiž jeden z nich málem nechal po faulu ve vápně vyloučit špatného fotbalistu.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Brankový asistent bedlivě sleduje souboj v šestnáctce - ilustrační foto.

Článek

K incidentu došlo v 78. minutě, kdy byl v pokutovém území Fulhamu sražen hostující John Arne Riise. Hlavní rozhodčí Paul Allaerts nařídil penaltu a kolegy za brankou se šel zeptat, kdo fauloval. Ten ukázal na Bredeho Hangelanda, přestože Riiseho jasně fauloval Stephen Kelly.

"Ukázal mi červenou, tak jsem mu řekl: 'Já to nebyl! Byl jsem blízko, ale ani jsem se ho nedotkl'. Rozhodčí se pak ptal, kdo to byl, ale nikdo se nepřihlásil," citovala agentura AP norského fotbalistu.

Hráči Fulhamu nakonec sudího na chybu upozornili a ten své rozhodnutí opravil a vyloučil Kellyho. "Chtěl bych podotknout, že asistent měl na prvním místě hlavnímu sudímu říct, že to vůbec neměla být penalta," přidal trenér Fulhamu Roy Hodgson.

"Kelly se snažil Riisemu nepřekážet a navíc ani nebyl posledním hráčem. Když už ale pískl penaltu, pak nechápu, proč ještě vylučoval. Prostě udělal chybu, navíc dal červenou špatnému hráči...," dodal.

Reklama