Hlavní obsah

Proč se nám v Evropě daří? Soupeři chtějí hrát a nebetonují, míní Kušnír

mv, dosSport.cz

Obranu rumunské Kluže zaměstnával ve čtvrtečním utkání Evropské ligy pravý bek Sparty Ondřej Kušnír náramně. Po jeho centru šli Pražané do vedení a když se potom gólově prosadil i Roman Hubník, slavili domácí vítězství 2:0. Ač letenští výrazně rozvířili postupové vody, Kušnír ještě nejásá. „Ještě jsou před námi tři duely a nic jednoduchého nás jistě nečeká,“ uvědomoval si zadák Sparty.

Článek

Jaké jsou vaše dojmy po historickém zisku prvních tří bodů v Evropské lize?

Trenéři nás na Kluž dobře připravili. Drželi jsme se pokynů a soupeře téměř do ničeho nepustili. Je pravda, že ve druhé půli byla kvalita jejich hráčů patrnější, ale my jsme se stále drželi.

Navíc jste po první pětačtyřicetiminutovce vedli již 2:0...

Dva góly do půle nám samozřejmě ohromně pomohly. I když ani potom nebyl zápas vůbec rozhodnutý. Soupeř byl velice silný ve hře s balónem a jeho kreativní hráči mohli kdykoliv zahrozit.

Hrozili jste ale spíš vy. Čím to je, že v evropských pohárech hrajete mnohem útočněji než v lize?

Kluž narozdíl například od Českých Budějovic chtěla hrát. Fotbal byl otevřenější, a proto jsme se dokázali prosazovat i v blízkosti soupeřovy šestnáctky. Navíc jsme toho dokázali využít i ke vstřelení dvou gólů.

Ty vás nyní posunuly na druhé místo v tabulce, když jste ve skupině K získali již čtyři body...

Doufám, že jen u nich nezůstane. Teď nás čeká cesta do Kluže, kde budeme chtít zase bodovat.

Ve shodně hraném duelu vyhrálo PSV Eindhoven nad Kodaní 1:0. Co říkáte vývoji ve vaší skupině po odehraných třech zápasech?

PSV je určitě favoritem. Už nyní má sedm bodů. My budeme taky bojovat, abychom nakonec slavili postup. Ještě jsou před námi tři duely a nic jednoduchého nás jistě nečeká.

Reklama

Související témata: