Hlavní obsah

S Valencií odletí k duelu na Slavii i uzdravený kapitán Marchena

VALENCIE

Dvacítku fotbalistů včetně kapitána Carlose Marcheny nominoval kouč Valencie Unai Emery ke čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy na hřišti pražské Slavie. Zkušený třicetiletý stoper a mnohonásobný španělský reprezentant nehrál posledních pět soutěžních zápasů, v nichž chyběl kvůli zranění z utkání světové kvalifikace v Arménii.

Článek

Podle původních informací měl Marchena zůstat ve Španělsku, ale trenér Emery nakonec rozhodl, že ho do Prahy přece jen vezme. "Těší mě, že jsem se uzdravil. Cítím se dobře a děkuji lékařům za jejich péči. Být zpět v týmu je vždy pěkné," pochvaloval si Marchena na úterním setkání s novináři.

Zda ve čtvrtek nastoupí v zahajovací sestavě, nechtěl předjímat. "Návratu do základní jedenáctky se každopádně nebojím. Jsme v dobré pohodě, jsem potěšený, jak tým pracuje," připomněl Marchena poslední valencijské výsledky. Španělský celek v domácí lize už čtyři zápasy neinkasoval a drží se na čtvrtém místě tabulky.

Zatímco Marchena nakonec s Valencií do Prahy odletí, dalšího beka Alexise, který nastoupil v prvním duelu před dvěma týdny, raději kouč Emery ušetří na víkendový ligový duel. Doma zůstanou i zranění Nacho González, Vicente Rodríguez, Míchel a také potrestaný kanonýr David Villa, jenž si odpyká první část z dvouzápasového trestu za vyloučení v úvodním utkání. Naopak chybět už nebude další z hvězd záložník David Silva.

Valencie po nečekané remíze 1:1 z prvního duelu tentokrát nehodlá v Edenu nic podcenit. "Musíme vyhrát, nemůžeme si dovolit další chybu. Slavia odehrála na Mestalle výborný zápas a postrašila nás. Musíme k tomu přistoupit zodpovědně, protože soupeř znovu nemá co ztratit," podotkl Marchena.

Reklama

Související témata: