Hlavní obsah

Chovanec před cestou do Kluže: Víc než prasečí chřipka nás straší soupeř

PRAHA

Se čtyřmi body na kontě odletěla fotbalová Sparta do Rumunska, kde ve čtvrtek večer vstoupí do odvetných bojů v základní skupině Evropské ligy. „Samozřejmě že bychom chtěli v Kluži bodovat, abychom naše postupové šance umocnili. Bude to ale moc těžký zápas, neboť narazíme na účastníka Ligy mistrů, který je hlavně doma hodně silný,“ opatrně pravil ještě na ruzyňském letišti letenský trenér Jozef Chovanec.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec před cestou do Kluže tvrdil, že boj o postup v Evropské lize bude vyrovnaný až do posledního zápasu.

Článek

Zatímco ve svém letenském chrámu Sparta dost smolně remizovala s Eindhovenem a rumunskou Kluž s přehledem porazila, v Kodani po ustrašeném a hodně alibistickém výkonu vyšla naprázdno, i když i v Dánsku se jí body vnucovaly.

Venku schází sebevědomí, uznal trenér

„Na soupeřových hřištích prostě schází hráčům víc sebevědomí a sebedůvěry, což ovšem není jen případ zápasů v Evropské lize. Venku hrajeme až příliš zakřiknutě, takže větší efektivita zákonitě schází,“ uznával sparťanský kouč, ale hned dodával: „Před dalším utkáním jsme se proto snažili i v tomto směru s hráči pracovat.“

Bodový import z Rumunska by postupové naděje fotbalové Sparty povýšil do reálných sfér, což je Chovancovi samozřejmě jasné. „Jenže naše skupina je ohromně vyrovnaná a proto si myslím, že o postup do bude bojovat až do konce. Možná budou rozhodovat závěrečné zápasy,“ nechtěl se pouštět do prognóz a spekulací, kolik bodů by mělo na další cestu Evropskou ligou stačit.

Doma bude Kluž úplně jiná

Doma sice Sparta rumunského protivníka 2:0 porazila, ke čtvrteční odvetě ovšem nastoupí oba týmy v obráceném gardu. „Kluž jak účastník Ligy mistrů své fotbalové kvality má a zvláště s podporou svého publika bude hrát úplně jinak než v prvním zápase na Letné. Musíme hlavně eliminovat její útočníky, kteří jsou hodně nebezpeční,“ upozorňoval své svěřence trenér Chovanec.

Do Kluže se vydal s kompletním kádrem, v němž pochopitelně chybí dlouhodobě zranění Berger a Kladrubský. A údajně i v dobrém rozpoložení, což opakoval kouč i hráči. A že by snad sparťanskou výpravu strašily obavy z prasečí chřipky, která v Rumunsku řádí? „Více než prasečí chřipka nás straší soupeř,“ s nadhledem sobě vlastním zaháněl podobné obavy Chovanec.

Utajovaná sestava s dílčími změnami

Ještě na ruzyňském letišti sice tvrdil, že o sestavě pro čtvrteční duel už jasno má, ale když měl vyjmenovat jedenáct hráčů, na něž vsadí, tvářil se jako tajemný hrad v Karpatech.

„K dílčím změnám oproti poslednímu utkání s Ostravou dojde, ale dopředu nic vyzrazovat nebudu,“ pravil rázně, než se vydal k letadlu, které o desáté hodině nabralo kurs na rumunskou Kluž.

Reklama

Související témata: