Hlavní obsah

Řepka: Kluž bude hrát i za trenéra, my ale strach rozhodně nemáme

Bez obav z možné nákazy prasečí chřipkou dorazili do rumunské Kluže fotbalisté Sparty. „Prasečí chřipka je i u nás a ničeho se nebojím,“ říká kapitán týmu Tomáš Řepka. Na poznámku, že rumunský svaz zakázal hráčům kvůli možnému šíření nákazy na hřišti plivat, bleskově zareagoval: „Já neplivu, takže v tom mám jasno...“

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka na tréninku Sparty

Článek

Pokolikáté jste v Rumunsku?

V životě jsem tu snad nebyl, ani s nároďákem.

Nemáte z této země trochu obavy?

Proč? My jsme sem přijeli hrát fotbal. A jestli bude mít hotel čtyři hvězdy nebo jednu, to je mi ukradený.

Je zítřejší zápas pro Spartu klíčový?

Nevím, jestli klíčový, ale důležitý určitě. Možná jeden z nejdůležitějších ve skupině. Ale pak budou do konce zbývat ještě dva zápasy a rozhodovat o postupu se bude podle mě až v posledních kolech.

Jaký výsledek byste bral?

Odjet aspoň s bodem, pokusit se neinkasovat. Ale čekám těžký zápas.

Kluž jste doma 2:0 porazili...

Právě proto počítám, že nám to teď doma budou chtít vrátit. Myslím, že se zase vrátí ke stylu, kterým hráli dřív. U nás hráli v jiném rozestavení, dost nakopávali míče na ty vysoké kluky vpředu. Předtím sázeli spíš na kombinační fotbal.

Počítal jste si třeba, kolik bodů ještě potřebujete uhrát, pokud chcete postoupit?

Nad tím nepřemýšlím. Každý zápas beru jednotlivě. Chci pokaždé vyhrát, snažit se hrát co nejlíp. Nikdo z kluků nespekuluje, kolik bodů by nám mělo stačit.

Kluž v posledních dvou ligových zápasech jen remizovala. Může to být pro vás výhoda?

Liga je něco jiného, vidíte to sami. My se v ní taky trápíme, ale v pohárech hrajeme slušně. Evropa je pro kluky asi větší motivace.

Proč Sparta v Evropské lize nehraje tak dobře venku jako doma?

V Kodani měl soupeř jednu šanci, tu proměnil. My tu svou ne. Ale možná nejsme venku tak odvážní. Máme mladý tým, nejsou v něm tak velké zkušenosti. A je logické, že venku nevyrukujeme se stejnou taktikou jako doma.

Co čekáte od Kluže?

Budou hrát na vítězství. Slyšel jsem, že hrají za trenéra, kterého chce klub vyhodit. Vloni byli v Lize mistrů a ukopali třeba remízu s Chelsea. Určitě je to výborné mužstvo.

Ale na Letné toho zrovna moc nepředvedli...

Nevidím jim do hlav, možná nás trochu podcenili. Asi čekali, že si přijedou do Prahy zahrát fotbálek a odvezou si tři body. To se jim nepovedlo, ale o to větší budou mít motivaci, půjdou do toho úplně jinak. Budou nám chtít předvést tu správnou Kluž, která v Praze nebyla. U nás neukázali všechno, co umí. Ale strach z nich rozhodně nemáme.

Reklama

Související témata: