Hlavní obsah

Valencie není soupeř na rozehrání, krizi neprožíváme, ujišťuje Šmicer

PRAHA
Aktualizováno

Kdo ví, co může ze čtvrtečního duelu fotbalové Evropské ligy vzejít. Na jedné straně domácí Slavia zabředávající do stále větší výsledkové krize, na straně druhé španělská Valencie, která je v plné formě pro každý český tým soupeřem z Marsu... Sešívaní však neházejí předem flintu do žita, tím spíše, že na hřišti soupeře uhráli nečekanou remízu 1:1.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Slavie Adam Hloušek (vlevo) a Vladimír Šmicer (vpravo) v souboji o míč se sparťanem Janem Holendou v pražském derby

Článek

Jen aby to nebyl podobný malér jako porážka 1:5 s Lille, modlí se nejeden příznivec Slavie. A nic na tom nemění, že Pražané před dvěma týdny uhráli ve Valencii senzační remízu 1:1. „No právě. Očekávám, že tentokrát si dají Španělé pozor a mnohem lépe se na nás připraví,“ uvědomuje si mladý Adam Hloušek, který v podzimní mizérii vršovického týmu výrazně vyčnívá nad většinu spoluhráčů.

Pražané mají starostí až nad hlavu, ale snaží se je zaplašit. „Nejsme v nejlepší pohodě, to je jasné. Že budeme v lize ztrácet deset bodů na prvního, to jsme vůbec nečekali. Teď k nám přijíždí Valencie, což rozhodně není soupeř na rozehrání... Krize v kabině však opravdu není, herně nepropadáme, takže je na čem stavět,“ ujišťuje zkušený Vladimír Šmicer. „Evropská liga je pro nás svátek. Zahrát si proti Valencii je zážitek, takže se těšíme,“ dodává.

Jen zázračná výhra udrží Slavii ve hře

Právě Hloušek vypracoval v prvním vzájemném duelu gól pro Naumova a dá se říci, že ve Valencii sehrál svůj životní zápas. Počítá tedy s tím, že se na něj soupeř víc zaměří. „Pracuji na tom, abych hrál ještě líp, ale bude to opravdu těžké. V pohárech jsme zataženější než v lize a čekáme na protiútoky, v tom je naše síla,“ naznačuje Hloušek, co se dá od červenobílých očekávat.

„Věřím, že se zvedneme a dohrajeme podzim se vztyčenou hlavou. Pokud podá Valencie svůj maximální výkon, jako třeba proti Barceloně, tak je někde úplně jinde než my, to musíme zůstat realisty. A vzhledem k tomu, že si musí hlídat i další soupeře ve skupině, určitě v Praze nic nepodcení. Ale zkusit to musíme,“ vyzývá Šmicer, byť o postupu se bavit nechce.

„To by bylo asi hodně odvážné, když jsme zatím získali jen jeden bod. Kdybychom však Valencii porazili, šance by určitě svitla. Potom nás čeká další domácí zápas s Janovem a do Lille bychom tedy na závěr opravdu mohli jet hrát o postup,“ líčí Šmicer nejpříjemnější možnou variantu.

Reklama