Hlavní obsah

V Drákulově městě myslí Chovanec na body

KLUŽ

Bodový zisk na půdě rumunského celku CFR Kluž bude trenér fotbalistů Sparty Jozef Chovanec považovat za úspěch. Dobře ví, že i remíza ve čtvrtém utkání skupiny K Evropské ligy by jeho svěřence držela dál ve hře o postup.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec

Článek

„Pokud budeme bodovat, naše šance se zvýší. I když skupina je vyrovnaná a podle mě to bude otevřené až do konce,“ řekl Chovanec po příletu do města v Transylvánii, historicky spjatého s legendárním hrabětem Drákulou. „Chci, aby nás výkon nebyl zakřiknutý, bez sebevědomí,“ dodal.

Sparta je zatím v tabulce po třech zápasech se čtyřmi body druhá, o bod méně mají Kluž a Eindhoven. Chovanec do zápasu plánuje změny v sestavě. „Určitě nebude stejná jako v utkání v Praze,“ řekl na tiskové konferenci. Podle všeho pošle do hry jako defenzivního záložníka Huška a na pravé straně středové řady nastoupí Žofčák. V útoku by měla operovat dvojice Holenda, Wilfried.

V Rumunsku v současných dnech řeší velké obavy z šířící se prasečí chřipky. Na letišti ve třetím největším městě země s 300 000 obyvateli procházeli hráči pasovou kontrolou kolem úředníků, kteří měli na ústech roušky. A vedle nich velké cedule informující o výskytu zmíněné choroby v zemi.

Na dotaz, zda nemá obavy z prasečí chřipky, odpověděl Chovanec rovněž otázkou: „A vy je máte?,“ řekl směrem k novinářům. „Podle mě nejsou žádné obavy na místě. Maximálně z našeho soupeře,“ přiznal.

Příliš hrůzu nenahání

Současná Kluž však příliš hrůzu nenahání. Poslední dva zápasy v lize remizovala, naposledy s nováčkem soutěže Alba Iulia 1:1. V tabulce rumunské Ligy 1 je soupeř Sparty druhý na skóre. „Jejich poslední zápas nikdo od nás osobně nesledoval, přesto máme informací dostatek. Nemyslím si, že by Kluž hrála doma jinak než u nás, ale určitě bude mít velký hlad po vítězství. Navíc to bude podmíněno prostředím,“ uvedl kouč letenského týmu.

V Kluži je o něco lepší počasí než v Česku: neprší a po příletu bylo kolem 10 stupňů. Odpoledne dokonce chvíli svítilo slunce, později už se ochladilo. Hráči se ubytovali v luxusním hotelu Opera a navečer si vyzkoušeli trávník stadiónu Constantina Raduleska.

Ten před loňskou sezónou prošel kompletní rekonstrukcí a nyní má kapacitu 25 000 míst. Vyprodáno prý zdaleka nebude, odhaduje se zhruba 12 000 diváků.  „Plno měli jen v minulé sezóně na zápasy Ligy mistrů, jinak ne,“ prozradil útočník rumunského klubu FC Temešvár Lukáš Magera.

Zápas začíná ve 21.05, řídí ho turecký sudí Selcük. Přímý přenos vysílá ČT4.

Předpokládané sestavy
Kluž: Nuno Claro – Edimar, Alcantara, Cadú, Panin – Culio, Dani, Muresan, Deac – Traore, Nei.
Sparta: Blažek – Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič – Žofčák, Hušek, Kucka, Zeman – Holenda, Wilfried.

Reklama

Související témata: