Hlavní obsah

Valencie si přivezla na Pražany i drsného kapitána Marchenu

PRAHA

Brousek ověnčený úspěchy se vrací do sestavy Valencie. Řízný stoper Carlos Marchena se vyléčil ze zranění z kvalifikačního utkání španělského reprezentačního týmu v Arménii a dnes večer proti Slavii bude připraven nastoupit k prvnímu utkání v letošním ročníku Evropské ligy.

Článek

Pokud se odchovanec FC Sevilla v sestavě španělského týmu objeví, cesta Pražanů k brance Valencie bude podstatně složitější. Marchena má zkušenosti ze zápasů Ligy mistrů, Poháru UEFA, Evropské ligy i reprezentace. Borec s nepřístupnou vizáží vysoký 183 centimetrů je vynikající hlavičkář a tvrdý jako žula.

To je bilance: Deset žlutých, tři červené!

Za vše mluví jeho bilance z loňského ročníku španělské ligy. Přestože byl po mistrovství Evropy zraněný a zmeškal dva měsíce v úvodu soutěže, stihl nasbírat ve zbývajících utkáních La Ligy deset žlutých karet a tři červené.

K tomu je potřeba přičíst ještě jeden drsný moment z Marchenovy kariéry. Při utkání Ligy mistrů s Interem Milán na jaře 2007 se zapojil do strkanice s protihráči, která přerostla ve rvačku. Jeden z borců italského týmu incident odnesl zlomeným nosem, Marchena následně dostal stop na čtyři zápasy a oba kluby pokutu sto tisíc euro.

Pražané se tedy mohou přichystat i na souboje, v nichž mohou utržit nejednu ránu.

Marchena: Nažhavený jsem až hrůza

Však je také Marchena na zápas po dlouhé odmlce na fotbal řádně nažhavený. „Jsem rád, že mohu být znovu s týmem. Cítím se velice dobře a moje nálada je rázem mnohem veselejší,“ vykládal třicetiletý zadák Valencie.

„Jestli však dostanu od trenéra důvěru hned od první minuty netuším, protože náš tým nyní skvěle funguje. Vždyť v lize jsme už čtyři zápasy v řadě neprohráli a navíc jsme nedostali gól,“ upozornil stoper, který se pyšní dvěma triumfy ve španělské lize, vítězstvím v národním poháru, Superpoháru a Poháru UEFA. Doma má i stříbro z olympijských her 2000 a především pak zlato z mistrovství Evropy 2008.

Krok uděláme v Praze, tvrdí

Je přesvědčený, že Valencie udělá v Praze klíčový krok k postupu do další fáze Evropské ligy. „Doma nám Slavie uštědřila nečekanou lekci, když hrála velmi dobře. Nemůžeme si dovolit další chybu. Je jasné, že náš soupeř nemá co ztratit a s takovým vědomím se mu hraje lépe,“ říkal v rozhovoru pro klubové stránky valenciacf.com bojovně naladěný Marchena.

Se spoluhráči si nehodlá komplikovat postupové plány a návrat do kádru hodlá oslavit ziskem tří bodů. „Ve španělské lize se nám nesmírně daří, jsme čtvrtí, jen jednou jsme prohráli. Pozitivní výsledky nám pomáhají a atmosféra v kabině je vynikající. Myslím, že ještě lepší než v minulé sezóně. I proto jsem přesvědčený, že Praze vyhrajeme, přestože Slavie nás svým výkonem prvním vzájemném utkání hodně vystrašila.“

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen