Hlavní obsah

Slavia z 22 zápasů v pohárech vyhrála jen jeden. Není to náhoda, ví Šmicer

Před čtrnácti dny remizovali fotbalisté Slavie ve Valencii 1:1 a teď jsou sami na sebe zvědaví, zda podobný výsledek dokáží zopakovat také doma v Edenu. K dispozici už bude i Vladimír Šmicer, který se do sestavy vrátil v sobotu v Příbrami. Zkušený internacionál se těší na velký zápas, zůstává však realistou. Pohárová bilance protivníků je diametrálně odlišná.

Článek

Hrajete proti Valencii pořád ještě o postup ze skupiny Evropské ligy?

To by bylo asi hodně odvážné, když jsme zatím získali jen jeden bod. Kdybychom však Valencii porazili, šance by určitě svitla. Potom nás čeká další domácí zápas s Janovem a do Lille bychom tedy na závěr opravdu mohli jet hrát o postup.

Jenže Slavia z posledních 22 zápasů v evropských pohárech vyhrála jediný - letos v předkole Evropské ligy porazila 3:0 CZ Bělehrad...

Taková bilance není náhoda. V Evropě potkáváme silné soupeře a chybí nám i kvalita. Je to trošku zakleté.

Přitom je Slavia zkušené pohárové mužstvo.

Máme samozřejmě hodně špatnou bilanci. I poslední domácí zápas s Lille skončil katastrofou, přitom po vyhraném poločase jsem stoprocentně věřil, že konečně vyhrajeme.

Věříte, že se Valencie dá vůbec porazit?

Muselo by se nám všechno sejít. Pokud podá Valencie svůj maximální výkon, jako třeba proti Barceloně, tak je někde úplně jinde než my, to musíme zůstat realisty. A vzhledem k tomu, že si musí hlídat i další soupeře ve skupině, určitě v Praze nic nepodcení. Ale zkusit to musíme.

Bilance Valencie je na rozdíl od Slavie výborná. V pohárech neprohrála od listopadu 2007, což čítá řádku patnácti utkání.

Psychicky jim to určitě pomáhá. Každý, kdo má takovou sérii, se ji snaží prodlužovat. Říká si ještě, ještě, dokud to jde...

To je další kontrast - psychika Slavie teď musí být po ligových prohrách hodně dole.

Nejsme v nejlepší pohodě, to je jasné. Že budeme v lize ztrácet deset bodů na prvního, to jsme vůbec nečekali. Teď k nám přijíždí Valencie, což rozhodně není soupeř na rozehrání... Krize v kabině však opravdu není, herně nepropadáme, takže je na čem stavět. Evropská liga je pro nás svátek. Zahrát si proti Valencii je zážitek, takže se těšíme. Věřím, že se zvedneme a dohrajeme podzim se vztyčenou hlavou.

Reklama

Související témata: