Hlavní obsah

Sparta dobyla Kluž po velikém dramatu, v nastavení rozhodl Wilfried

Jan Krůta (Kluž)Sport.czPrávo

Devatenáct soutěžních zápasů v řadě fotbalisté Kluže na svém stadiónu neprohráli. Ve čtvrtek jim sérii uťala v Evropské lize Sparta, když po neskutečném dramatu vyhrála gólem Bonyho Wilfrieda z páté minuty nastavení 3:2. Letenští tak zvýšili své šance na postup ze skupiny. Ve druhém zápase skupiny K veze PSV Eindhoven bod po remíze 1:1 z Kodaně.

Foto: ČTK/AP

Fotbalista Kluže Hugo Alcantara hlavičkuje před brankou Sparty.

Článek

Sparťané nastoupili ve žlutých dresech a svým spoluhráčům zabrnkal hned v úvody na nervy Blažek, když mu vypadla z rukou střela Muresana. Své zaváhání však hned napravil. Letenští byli lepší a trestali z bleskových akcí.

Mezi střelce se zapsal dvakrát v rozmezí sedmi minut Holenda. Nejdřív ho vyslal do sóla Kucka a sparťanský útočník prostřelil mezi nohy portugalského gólmana. Poté zúročil biliárovou akci Vacka s Kušnírem. Byl před brankou sám a zblízka zvýšil na 2:0.

Domácí se postupně osmělili. Traoré v dobré pozici hlavičkoval nad, ale ve 25. minutě už Blažka překonal. Dostal pas za obranu, využil nedůslednosti Řepky a zblízka pálil levačkou pod břevno. V závěru první půle se z levé strany řítil do šance Zeman, jenže branku netrefil. Stejně jako chvíli před ním Pamič. Ten mířil jen do boční sítě.

Po přestávce se hra vyrovnala. Sparta nedokázala podržet balón a soupeř vyrážel do nebezpečných protiútoků. Od 64. minuty však domácím nabouralo plány na vyrovnání vyloučení Muresana, který po faulu na Holendu viděl druhou žlutou a musel z placu.

Hosté mohli záhy zvýšit vedení, jenže Kucka po hlavičkoval v ideální pozici nad. A při šanci Traoreho na druhé straně podržel Spartu Blažek. Kluž dohrávala v devíti, v závěru byl ještě vyloučen Mara. I tak však Sparta kapitulovala. V nastaveném čase prostřelil Blažka k tyči Dubarbier. Po brejku se řítil do šance Zeman, ale trefil jen tyč. Ale v 95. minutě rozjásal sparťanské řady Wilfried, když po sólu obešel brankáře a rozhodl o výhře.

Fotbalová Evropská liga, skupina K:
CFR Kluž - Sparta Praha 2:3ON-LINE
Branky: 25. Traoré, 90+1. Dubarbier - 6. a 13. Holenda, 90.+5 Wilfried. Rozhodčí: Selcuk - Erdinc, Emre (všichni Tur.). ŽK: Muresan, Cadú, Mara - Kucka, Řepka. ČK: 64. Muresan, 88. Mara. Diváci: 12 500.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Vacek, Kucka, Zeman - Holenda (74. Kadlec), Wilfried.
Kluž: Nuno Claro - Tony, Cadú, Alcantara, Panin - Juan Culio, Peralta, Muresan, Deac (63. Mara) - Nei (83. Bus), Traoré.

Reklama

Související témata: