Hlavní obsah

Kotel rozvinul portrét Veselého - a celý Eden uctil legendu potleskem vstoje

dos, zpSport.cz

Duel fotbalistů Slavie s Valencií nebyl jen bitvou o body do tabulky základní skupiny Evropské ligy. Zápas byl věnován uctění památky legendárního slávisty Františka Veselého, který minulý pátek zemřel ve věku 65 let.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Slavie uctili památku Františka Veselého obřím transparentem.

Článek

Byl to působivý okamžik. Kotel slávistických fanoušků rozvinul v 19. minutě za brankou Romanovse obrovský portrét Františka Veselého. Celý Eden zareagoval spontánně, všichni fanoušci povstali a potleskem vzdali poslední díky legendárnímu útočníkovi sešívaných.

Před výkopem se za Veselého držela minuta ticha. „Bylo to trochu složitější, protože jsme museli dostat od UEFA výjimku, ale podařilo se to,“ podotkl Ondřej Zlámal, mluvčí klubu. Obě mužstva také nastoupila se smutečními páskami na rukou - slávisté s černými a hosté netradičně s bílými, protože černé by na jejich tmavých dresech nebyly vidět.

Fotbalisté Slavie při minutě ticha za zesnulou legendu Františka Veseléhofoto: ČTK/Kateřina Šulová

Syn Františka Veselého pak těsně před zápasem dal na otcovo místo na tribuně květiny, zarámovanou podobiznu a klubovou šálu, kterou fanoušci k improvizovanému pomníčku před hlavním vchodem Edenu přinesli. „Teď už vlastně nejsem František Veselý mladší, protože jsem doma nejstarší,“ konstatoval smutně hráč, který stejně jako otec také oblékal dres Slavie.

Fanoušci často prozpěvovali „Franta, Franta Veselý!“, na tribuně pak rozvinuli transparent s nápisem „Rest in peace František Veselý"“ (odpočívej v pokoji) a také „Legendy žijí věčně“.

Pohřeb fotbalisty, který odehrál za Slavii rekordních 920 utkání, se uskuteční v pátek ve strašnickém krematoriu.

Reklama

Související témata: