Hlavní obsah

Jarolím se bál další katastrofy, nakonec byl slávistům bod málo

PRAHA

Dlouho to vypadalo na velké školení mužstva. Nikoliv politické, ale fotbalové. Zápas Slavie s Valencií však přinesl velký obrat. Španělé si s Pražany pohrávali podle potřeby. A když musel brzy po přestávce ze hřiště vyloučený Šenkeřík, zdálo se ze, že je za stavu 0:2 rozhodnuto. Sešívaní ovšem nevídaně povstali a v rušném závěru uhráli s Valencií druhou remízu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hráči Slavie a Valencie po konečném hvizdu rozhodčího

Článek

„Nevím, jestli soupeř závěr podcenil. Nepůjčovali nám míč, věřili si, že už to dohrají jen na přihrávky. Nás zvedla standardka a nakonec jsme moc spokojení, jak zápas dopadl,“ líčil Petr Janda, autor prvního gólu. „Určitě jsme je hodně zaskočili. Když vedli o dva góly a my byli jen v deseti, už neměli moc snahy útočit. Ale pak nám to vyšlo,“ usmíval se Adam Hloušek.

Hráči Valencie obrat neunesli a kapitán Marchena dal Grajciarovi beztrestně ránu pěstí. „To by ve kterékoliv lize znamenalo červenou kartu. Ale asi že je z Valencie, tak mu ji rozhodčí nedal,“ kroutil hlavou Peter Grajciar, autor druhého gólu. Při něm slávisté využili toho, že hráč Valencie ležel na trávníku a rychle rozehráli. „Záleží na rozhodčím, ale takových situací, kdy někdo na hřišti leží, je hodně. Byla to spíš naše chytrost,“ podotkl Janda.

„Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, nechali jsme soupeři příliš prostoru a nebyli tak aktivní. Po vyloučení Šenkeříka mi za stavu 0:2 lehce nebylo, říkal jsem si, aby to nedopadlo jako s Lille. Ale ve fotbale je možné všechno... Valencie to podcenila, nám byl i v deseti potom bod málo a kluci chtěli vyhrát. Musíme však být nadmíru spokojení,“ přiznal trenér Karel Jarolím.

Šance Slavie na postup jsou jen teoretické. „Hrajeme ještě dva zápasy, ale jsme realisté. Chceme je využít k tomu, abychom zlepšili kredit Slavie i českého fotbalu,“ konstatoval Janda. „Kolikrát jsme si během podzimu říkali, že se už musíme zvednout. Ale po druhé remíze s takovým soupeřem tomu opravdu věřím,“ uzavřel Grajciar.

Reklama