Hlavní obsah

Štastný střelec Bony jásal: Nejdůležitější gól

Jan Krůta (Kluž)Právo

Hřiště opouštěl s úsměvem od ucha k uchu. Útočník Sparty Bony Wilfried dlouho nehrál nic moc, trenér ho chtěl střídat. Ale v nastaveném čase strhnul na stranu letenského týmu vítězství v Kluži. „Nejdůležitější gól kariéry,“ říkal Wilfried.

Foto: ČTK/AP

Fotbalista Sparty Bony Wilfried oslavuje svůj gól v Kluži.

Článek

„Kdybychom tady jen remizovali 2:2, bylo by to hodně špatné. Ale i když soupeř vyrovnal, pořád jsem ještě věřil, že jsme schopni dát gól. Pořád bylo dost času,“ líčil útočník z Pobřeží slonoviny. „Byl to takový divoký zápas, klidně jsme mohli těch gólů dát pět. Ale je fajn, že jsme vyhráli,“ dodal.

V 95. minutě se řítil po brejku sám na branku. Obešel gólmana, bránící hráč ho ještě fauloval. „Nechtěl jsem padat, i když by to byla jasná penalta. Snažil jsem se souboj ustát a mám hroznou radost, že to takhle vyšlo,“ popsal Wilfried.

Hned dvakrát se mezi střelce zapsal Jan Holenda. Závěrečné drama už sledoval jen z lavičky. „Bylo to šíleně bláznivé, ale je super, že se šťastným koncem pro nás. Máme tři body a za pár dní se nikdo nebude ptát, jak jsme je získali,“ říkal s úsměvem Holenda. „Takový finiš jsem snad nikdy v kariéře nezažil,“ kroutil hlavou fotbalista, který góly věnuje nedávno narozenému synovi.

Holenda po výhře v Kluži věří, že Sparta může myslet na postup. „Ale ten nejdůležitější krok ještě musíme udělat: porazit Kodaň. A to nebude nic jednoduchého, vždyť jsme u nich prohráli. Ale budeme se rvát,“ slíbil útočník Sparty.

Kouč Sparty Jozef Chovanec byl z vítězství nadšen. „Závěr zápasu byl hodně hektický. Když Kluž vyrovnala, bylo to hodně nepříjemné. Ale nakonec jsme ten gól přece jen dali. Jsem rád, že jsem nechal na hřišti Bonyho, i když jsem ho chtěl kvůli jeho výkonu dřív střídat. Nakonec se odměnil důležitou brankou,“ uvedl trenér vítězů.

Reklama

Související témata: