Hlavní obsah

Sparta do Eindhovenu letí i s marody Hubníkem, Zemanem a Kuckou

PRAHA

Trenér sparťanských fotbalistů Jozef Chovanec vezme ke čtvrtečnímu pohárovému vystoupení v Eindhovenu kompletní hráčský kádr. Mezi čtyřiadvacítkou hráčů, kteří nastoupí ve středu dopoledne na palubu leteckého speciálu, budou i Roman Hubník, Martin Zeman a Juraj Kucka, přestože jejich start v utkání je velmi ohrožen. S týmem už bude i Jiří Kladrubský, který je po dlouhodobém zranění v plném tréninku.

Článek

Chovanec se rozhodl vzít do Nizozemska k poslednímu letošnímu vystoupení na soupeřově půdě všechny hráče. Do výpravy zařadil i mladé hráče širšího kádru. "Takovou zkušenost jako být u zápasu přímo na místě nikde nenajdou. Chceme, aby byli součástí kádru a mohli si osahat atmosféru," vysvětlil letenský kouč.

Ve výpravě už bude i záložník Kladrubský, který má za sebou náročnou rekonvalescenci po operaci kolenních vazů. V plném tréninku s týmem už byl minulý týden, ale jeho start ještě není příliš pravděpodobný.

Sparta se ale zřejmě bude muset obejít i bez hráčů, kteří v poslední době pravidelně nastupovali. Ve výpravě sice budou i Hubník, Kucka a Zeman, ale Chovanec v jejich uzdravení zatím příliš nevěří.

Mezi sparťanskými fanoušky je o zápas obrovský zájem. Podle mluvčího Ondřeje Kasíka bude jen v kotli téměř pět set diváků, další budou na hlavní tribuně. "Očekáváme, že Spartu podpoří přímo na stadiónu až 700 fanoušků," uvedl letenský mluvčí.

Sparta je dvě utkání před koncem bojů v základní skupině na druhém místě s dobrými předpoklady na postup. Pokud v Eindhovenu neprohraje, stačí ji v posledním domácím duelu s Kodaní remíza.

Reklama