Hlavní obsah

Sparta odletěla do Eindhovenu i s marody

PRAHA

Fotbalisté Sparty odletěli ve středu dopoledne do Eindhovenu i s marody. „Neřeknu, kolik jich je. Přeci nebudu před tak důležitým zápasem odkrývat předem karty,“ odmítl kouč Jozef Chovanec na ruzyňském letišti před odletem.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec během utkání na Strahově.

Článek

Málo pravděpodobný je start Romana Hubníka, který má problémy s kotníkem, který mu přejel v sobotu Ibragimov z Bohemians 1905, Martina Zeman nemůže běhat, protože má ze zápasu s Libercem nakopnutý nárt. Juraj Kucka je na marodce už čtrnáct dnů a Ondřej Kušnír dostal od Ibragimova ránu do žeber a navíc se znovu ozvalo koleno. S mužstvem ale odletěl i Jiří Kladrubský, který na podzim rehabilitoval po dlouhodobém zranění nohy a už trénuje. „Když bude potřeba, lze ho využít na nějaký časový úsek, proto s námi jede,“ vysvětlil přítomnost defenzivního záložníka či univerzálního obránce kouč.

Roman Hubník nebyl zrovna v nejlepší náladě. „Noha hodně bolí i při chůzi, léčí se to pomalu. Pořádně jsem netrénoval. Moc nadějně to nevidím. Rozhodně se až na poslední chvíli,“ říkal smutně stoper Sparty. Martin Zeman na tom nebyl o mnoho lépe. „Pořád to cítím, snažil jsem se dělat všechno proto, aby se nakopnutý nárt vyléčil, ale nejde to. V úterý jsem zkusil trénovat, ale při zátěži to pořád bolí, nemohu ani naplno běhat, natož se opřít do míče. Spíš to vidím pesimisticky,“ krčil zklamaně rameny mladý levý záložník.

Nevidí zápas jako předem ztracený

„Musíme si s tím poradit. Nic jiného nám nezbývá. Hráčů máme pětadvacet. Samozřejmě mám v hlavě sestavu i bez čtyř marodů, ale pořád věřím, že se někdo z nich dá natolik dohromady, že bude moci nastoupit. Lepší určitě je, být připravený na tu horší variantu,“ přiznal trenér Jozef Chovanec. „My ale o téhle komplikaci víme už několik dní. Nezaskočí nás. Veškeré varianty jsme probrali dopředu. I za této situace chceme uhrát co nejlepší výsledek a pokud možno bodovat,“ dodal.

I přes obtížnou situaci ale nevidí zápas jako předem ztracený. „To nikdy. My tam jedeme pro další zkušenosti s kvalitním soupeřem. Samozřejmě chceme bodovat. Eindhoven je největší favorit naší skupiny. Pokud na jeho trávníku chceme uspět, musíme navázat na poslední úspěšné zápasy. Musíme proto hrát aktivně z dobrého obranného bloku a je potřeba se také vyrovnat s technickými kvalitami, rychlostí i agresivitou soupeře. A to i za předpokladu, že nenastoupíme v optimální sestavě. Na hře tohoto mladého mužstva je znát, když chybí jeden z hráčů základní sestavy, natož tři nebo čtyři. Ale musíme se s tím prostě vyrovnat,“ zdůraznil Chovanec.

Ten na přelomu osmdesátých a devadesátých let vEindhovenu hrál a získal s ním i titul a Nizozemský pohár. „Naposledy jsem tam byl před deseti dny. Žádnou nostalgii ale necítím, to už je dávno. Potkal jsem několik lidí, kteří v klubu pracovali už v době mého působení. Setkal jsem se i s bývalými spoluhráči, ale teď nic takového nechystám. Jedeme tam pracovat, bojovat o body,“ odmítl přátelštější pojetí eindhovenské mise Chovanec.

Reklama

Související témata: