Hlavní obsah

Slavia se loučila se Šmicrem a po remíze s Janovem ztratila naději na postup

dos, mvSport.cz

Celý Eden tleskal vstoje, protože Vladimír Šmicer dával fotbalové Slavii sbohem. Jeho nedávní spoluhráči chtěli Janov v Evropské lize moc a moc porazit, aby svému Štístku darovali na rozloučenou vítězství. Červenobílým se to nepovedlo, přestože šancí na to měli dost. Slavia, která zakončí skupinu 17. prosince v Lille, remízou 0:0 přišla o naději na postup.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Adam Hloušek ze Slavie (vpředu) si kryje míč před Giuseppe Biavou z Janova.

Článek
Fotogalerie

Nastupovali s tím, že nemají co ztratit. Odpíchnout se v těžké skupině od zisku pouhých dvou bodů až k postupu do jarní fáze Evropské ligy, to by byl pro fotbalisty Slavie přece jen velký zázrak. A tak si řekli, že aspoň zkusí Janov doma porazit, aby jejich podzimní rozlučka s Edenem byla vítězná.

Hned na začátku nemuselo zůstat jen u pokusu. Již ve 4. minutě Hloušek uvolnil Vlčka, který sice překonal brankáře, ale záložník Jurič ještě stačil nebezpečí uhasit. Vlažně hrající Italové se nejevili jako nepřekonatelný soupeř, ale ve 25. minutě musel gólman Romanovs vytáhnout tygří skok proti střele hvězdného Crespa. Do přestávky pak přibývaly šance jen na straně domácích. Vlček dal po centru Hubáčka dokonce gól, ale ten nebyl kvůli přísnému ofsajdu uznán. A minutu před koncem prvního dějství po akci Grajciara pálil Hloušek, brankář Scarpi vyrazil míč před sebe, ale smolíček Vlček znovu potvrdil, že na podzim neobul střelecké kopačky. Míč si špatně zpracoval a branku zoufale překopl.

Šmicer se loučí s kariérou, se Slavií ale nikoliv

O přestávce Eden burácel, neboť vstoje aplaudoval loučícímu se Vladimíru Šimcrovi. „Když jsem do Slavie ve čtrnácti letech přišel, určitě mě nenapadlo, že tady jednou budu stát a bude mi tleskat celý stadión. Loučím se s hráčskou kariérou, ale ne se Slavií. Tu mám v srdci, jak se to zpívá v naší hymně,“ ujistil Šmicer do mikrofonu tleskající publikum.

Po přestávce pokračovali červenobílí ve velmi sympatickém představení. Grajciar trefil z přímého kopu břevno a v 64. minutě byl do třetice hlavním protagonistou Vlček. Po lobu Krajčíka sice obtížný kop pohotově zvládl, jenže Scarpi měl vydařeným zákrokem znovu navrch. A janovský gólman vychytal i mladíčka z rezervy Koreše, který se po akci Grajciara mohl stát slavným již v první minutě svého pobytu na hřišti. A v nastavení obral německý rozhodčí Kircher Pražany o zcela regulérní gól Hlouška...

Bezgólový stav se tedy nezměnil, což znamená, že Slavia je se ziskem tří bodů bez šance na postup a závěrečným duelem v Lille se s pohárovou Evropou znovu rozloučí již na podzim.

"Rozhodčí soupeři ve sporných situacích trochu připískával, ale na to vymlouvat nemůžeme. Alespoň jeden gól jsme dát měli, já sám jsem měl šancí dost. Potřebovali jsme tři body, abychom jeli do Lille hrát o postup. Takhle bude čekání na poslední zápas podzimu hodně dlouhé," litoval Stanislav Vlček.

"Oba góly, které nám rozhodčí neuznal, byly regulérní. I za předvedený výkon jsme si vyhrát zasloužili. Je mi kluků líto, v Lille to mohlo být zajímavější," dodal zklamaný trenér Karel Jarolím.

Slavia Praha - FC Janov 0:0
Rozhodčí: Kircher (Německo). ŽK: Palladino (Janov). Diváci: 9443.
Slavia: Romanovs - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Hubáček - Grajciar, Ragued, Belaid (71. Koreš), Trubila (81. Mareš) - Vlček (88. Nuamov), Hloušek.
Janov: Scarpi - Papastathopulos, Biava, Bocchetti - Tomovič, Zapater, Jurič (52. Criscito), Modesto - Mesto (78. Palladino), Crespo (52. Sculli), Floccari.

Reklama

Související témata: