Hlavní obsah

Zklamaný Chovanec: Na remízu jsme měli, teď musíme i bez Řepky porazit Kodaň

Zdeněk Pavlis (Eindhoven)Sport.cz

Rozčarování ze sparťanských hráčů čišelo. Aby ne, když se jim nerozhodný výsledek umocňující jejich postupové naděje v Eindhovenu přímo vnucoval. „V Holandsku se bude slavit, zatímco my se musíme hned po návratu vrhnout do dalšího tréninku, abychom se připravili na Kodaň a vyhráli nad ní,“ litoval zmařené šance letenský kouč Jozef Chovanec.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Brankář Sparty Jaromír Blažek inkasuje gól v Eindhovenu.

Článek

„Nenastoupili jsme sice v optimálním složení, přesto jsme remizu uhrát měli,“ dodával s neskrývanou hořkostí. Jeho kolega na lavičce Eindhovenu naproti tomu zářil. „Stanovená taktika nám nevyšla, ale nakonec jsme gól dali, vyhráli a vítězi skupiny se stali, což je pro nás podstatné. Uznávám ale, že naše vítězná branka moc pěkná nebyla. Sparta je však velmi dobrý soupeř a moc šancí nám nenabídla,“ glosoval střetnutí domácí kouč Fred Rutten, zatímco Chovanec lakonicky ucedil: „Do žádných! Vždyť si nevypracovali pořádnou brankovou příležitost, i když my také ne.“

Komplimenty domácího trenéra Pražany samozřejmě neutěšily. „Centr mě přeletěl, spadl mezi mě a Kadlece, u tyče jsme nepokryli Reise a gól byl na světě. Už jsem věřil, že bod uděláme, o to více mě prohra bolí, zvlášť když s tímto soupeřem máme svěšené hlavy už podruhé. A zase v samém závěru,“ tvářil se zkormouceně Ondřej Kušnír.

„Věděli jsme, že Eindhoven je kombinačně silný, po přestávce nám ale došly síly a hráli jsme takřka pořád bez balónu. S přibývajícím časem domácí ještě stupňovali nápor, zatímco my byli strašně zalezlí. Ono je ale těžké v takové fázi nějak měnit tempo hry“ zdůvodňoval převahu nizozemského týmu ve druhé půli a nakonec i inkasovaný gól. „Navíc se projevily fotbalové kvality a zkušenosti Eindhovenu,“ přidával Juraj Kucka.

„Hlavně jsme však po půli už neudrželi míč a o gól jsme si koledovali. Na Kuckovi byla herní přestávka patrná, Žofčák, který do přestávky dovedl podržet balón a přihrál, nebyl také stoprocentní, což do kvality naší hry zasáhlo,“ rozebíral zápas trenér Chovanec. „Teď musíme prostě udělat maximum proto, abychom Kodaň porazili, postoupili a naplnili cíle naše i touhu fanoušků. Už za to, že za námi takový kus cesty putovali a v Eindhovenu fandili. I bez vykartovaného Řepky to musíme zvládnout.“

Reklama

Související témata: