Hlavní obsah

Učedník Hoheneder má jistotu, že o sparťanský duel podzimu nepřijde

Na Letné si teprve zvyká. Zatím jen zaskakuje, když někdo ze základní sestavy fotbalové Sparty vypadne. Třiadvacetiletý rakouský stoper Niklas Hoheneder však přesto sbírá starty v důležitých zápasech. Zahrál si na Panathinaikosu, derby v Edenu či duel v Eindhovenu. A po karetním trestu Řepky je jisté, že „Niki“ vyrukuje také proti FC Kodaň v klíčové bitvě o postup.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťany Vacka, Hohenedera a Wilfrieda čeká klíčový duel s Kodaní.

Článek

Hubník se podle očekávání do pořádku nedal, a tak se v Eindhovenu po bok Řepky postavil Niklas Hoheneder. Pro rakouského stopera to byla podobná situace, jako když v Aténách zaskakoval za Řepku. Oba zápasy Pražané prohráli.

„Atény jsou pro mě historie, to srovnání jsem si nepřipouštěl. Na Panathinaikosu to nebylo úplně povedené z pohledu mužstva i mě osobně. Doufám, že v Eindhovenu jsem splnil očekávání trenérů i fanoušků,“ řekl Hoheneder před pátečním tréninkem na Letné.

Zkušeností mu pomalu přibývá, což bylo na hřišti PSV znát. „Kvalifikaci Ligy mistrů jsem hrál poprvé v životě a bylo to úplně jiné tempo, než jaké jsem okusil v rakouské lize. Bylo to pro mě tedy velmi těžké, když jsme do Sparty přišel. Ale teď už něco za sebou mám, kromě Atén třeba i utkání v Kluži, derby na Slavii nebo další těžké zápasy v Gambrinus lize.“

Řepka proti Kodani hrát nebude, jistý není ani Hubník

Spartu čeká poslední zápas podzimu. V něm musí 16. prosince na Letné porazit FC Kodaň, aby postoupila do jarní části Evropské ligy. A rakouský obránce má po karetním trestu Řepky jistotu, že nastoupí vedle Hubníka - pokud se tedy český reprezentant dá do té doby do pořádku.

„Nedělá mi problém, když se o nominaci dozvím na poslední chvíli. Výhodu tedy vidím spíše v tom, že teď máme dvanáct dnů na to, aby se celý tým zaměřil na Kodaň. Už nás nečeká žádný jiný vložený zápas.“

Pokud Hubník v zimě odejde, Hoheneder by měl na jaře zaujmout jeho místo v základní sestavě. „Nebál bych se toho, to samé ostatně platí i o mladém Hejdovi. S Niklasem jsem spokojený. Probíhá u něj proces adaptace, v příštím roce bude ještě lepší,“ ujišťuje trenér Jozef Chovanec.

Sám Hoheneder přiznává, že své začátky ve Spartě bere jako učednické období. „Jsem tady čtyři měsíce a je pro mě ideální, že mohu hrát vedle takových stoperů, jakými jsou Řepka a Hubník. Tomáš toho hodně dokázal a také Roman hraje v poslední době výborně. Je to fáze učení, beru to jako důležitou část fotbalového života, která mi i díky těžkým zápasům může hodně dát.“

Reklama

Související témata: