Hlavní obsah

Kouč Kodaně vidí postupové šance před duelem na Spartě vyrovnaně

Fotbalisté Kodaně podávají v Evropské lize nevyrovnané výkony. Zatímco domácí arénu přeměnili v nedobytnou tvrz, kde uhráli všech sedm bodů a naposledy tam ve čtvrtek porazili Kluž 2:0, na hřištích soupeřů se jim nedaří. Prohráli v Eindhovenu i v Kluži, a proto odcestují k poslednímu duelu ve skupině na půdě Sparty s respektem.

Foto: Jens Dige, ČTK/AP

Fotbalisté FC Kodaň

Článek

Kouč Stale Solbakken vidí postupové šance obou týmů zcela vyrovnaně, ačkoliv Dánům stačí k účasti v jarních bojích remíza. "Myslím, že je to 50 na 50," prohlásil Solbakken po čtvrteční výhře, k níž výraznou měrou přispěl český obránce Zdeněk Pospěch. Reprezentační zadák připravil vedoucí gól a krátce předtím trefil přízemní ranou tyč.

"Bylo to velmi zasloužené vítězství, především první poločas byl z naší strany opravdu dobrý. Vytvořili jsme si plno šancí, dali dva góly a měli utkání jasně pod kontrolou," pochvaloval si Solbakken.

Jeho tým dostal ve třech domácích zápasech ve skupině jediný gól, ale na hřištích soupeřů má bídnou bilanci - gólově se venku dokonce ještě neprosadil. "Na domácí formu si nemůžeme stěžovat. Od zápasu se St. Etienne jsme na svém stadionu neprohráli, ve skupině jsme doma hráli se třemi kvalitními týmy a pustili je dohromady do čtyř šancí. Horší je to venku," posteskl si Solbakken.

Kodaň nesmí na Spartě prohrát

Právě zápas mimo Dánsko přitom rozhodne o dalším účinkování Kodaně v pohárové Evropě. Za dva týdny nesmí na Spartě prohrát. "Bude důležité se vrátit do naší dobré venkovní formy, kterou jsme ukázali v zápasech loni na podzim. Máme schopné hráče i pro utkání venku, jsou to ti samí fotbalisté jako před rokem. Úkol je nyní zlepšit naši hru venku, najít klíč k úspěchu na hřišti soupeře," uvedl Solbakken.

Jeho tým nepřijede na Letnou "betonovat". "Na ten zápas se těšíme. Jsem optimista, co se týče našich šancí na Spartě. Budeme se prostě snažit vytvořit si dostatek možností, abychom ten zápas vyhráli. Postupové naděje jsou pravděpodobně vyrovnané," prohlásil kouč.

Zatímco druhého účastníka jarních bojů ze skupiny K určí až poslední zápas, PSV po vydřené výhře nad Spartou už slaví postup. Vedle nizozemského celku se ve čtvrtek radovaly také další tři týmy - Sporting Lisabon, Bilbao a AS Řím.

Sérgio už se těší na derby s Laziem

Italský velkoklub otočil skóre proti Basileji, ale za výhru může děkovat hlavně svému brankáři Júliu Sérgiovi. Brazilský gólman totiž v druhé půli skvělými zákroky vychytal Alexandera Freie a Marka Strellera. "Nemohl jsem mezi tyčemi pořád jen stát," usmíval se. "Stále se musím hodně učit a méně mluvit. Ale samozřejmě jsem rád, že jsem pomohl k výhře," pochvaloval si Sérgio, který se už těší na víkendové římské derby s Laziem.

Sporting si souboj s městským rivalem, Benfikou Lisabon, odbyl minulou sobotu. Duel skončil bez branek a nerozhodný výsledek si portugalský celek připsal i v Evropské lize proti Heerenveenu. Na vyrovnávací gól v nastavení se ale hodně nadřel. "Dneska to nebyl náš nejlepší výkon, zahodili jsme několik dobrých šancí. Ale hlavní je postup," řekl kapitán Joao Moutinho. V hostujícím dresu tentokrát vyšel střelecky naprázdno český kanonýr Michal Papadopulos.

Reklama

Související témata: