Hlavní obsah

Sionko a spol. si v Kodani užívají večírků, teď ještě vyřadit Spartu

Pavel DosadilSport.cz

Jdou z večírku na večírek, neboť i dánská metropole si vychutnává předvánoční atmosféru a domácí liga už skončila. Fotbalisty FC Kodaň však ještě příští středu čeká bitva o postup do jarní části Evropské ligy. Pro záložníka Libora Sionka je duel na Spartě o to pikantnější, že bude stát proti svému bývalému klubu, který se o něj navíc v létě zajímal a jeho situaci sonduje dál...

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Libor Sionko před tréninkem FC Kodaň na Parken Stadionu.

Článek

Jak moc jste se spoluhráčem Zdeňkem Pospěchem nadšení, že bitva kdo s koho vyšla právě na Kodaň se Spartou?

Bylo by samozřejmě lepší, kdyby už touto dobou bylo o postupu rozhodnuto. Alespoň že nám stačí bod, takže máme lepší výchozí pozici.

Jak velká je to výhoda? Trenér Chovanec říká, že Sparta by tak jako tak musela hrát na vítězství, protože s plichtou se předem kalkulovat nedá.

Jde o to, že mužstvo se před zápasem lépe cítí, je to tedy hlavně psychická výhoda. Ale jak velká bude, to se uvidí až na hřišti.

Umí vůbec Kodaň betonovat a hrát na remízu?

Kopat míče jen na tribuny, to se opravdu nedá.

Na přelomu září a října, když se hrál první vzájemný zápas v Kodani, nebyl váš tým v pohodě. V poslední době má mnohem lepší výsledky.

Jsme jednoznačně v lepší formě než tehdy. Mužstvo zase našlo svoji sílu a výsledky se dostavily. Na Spartu se dobře připravíme.

Sparta tedy v Kodani propásla možná klíčovou šanci...

Nechci předbíhat, ale na bod u nás rozhodně měla. Především šancemi v závěru.

Váš program je tento týden trochu atypický a docela příjemný.

Tak, tak. Ve středu jsme měli tradiční předvánoční party, ve čtvrtek večeři s partnery klubu. Jsme teď se Zdendou dost zaměstnaní... (smích)

A v jakém duchu se předvánoční bilancování nese? Úvod podzimu výrazně ovlivnilo vyřazení z Ligy mistrů.

Teď už je nálada v klubu mnohem lepší. V lize ztrácíme jediný bod na vedoucí Odense. A pokud půjdeme v Evropské lize dál, zůstane i pohárová sezóna otevřená, což by byla náplast na neúspěch v Lize mistrů.

Vy sám však celý podzim nastupujete jen sporadicky. Budete v lednovém termínu preferovat setrvání v Kodani, přestup do zahraničí, nebo návrat domů?

Rozhodnuto není vůbec nic. Sezóna nám končí až ve středu, teprve po utkání na Spartě si sedneme s manažerem. Uvidím, jaký pohled na věc má on a jaké možnosti se přede mnou otevírají.

Nedávno jste připustil, že při rozhodování budete brát zřetel také na případnou šanci na návrat do národního týmu. Už vám nový kouč reprezentace Michal Bílek volal?

Mluvili jsme spolu před turnajem v Emirátech. Nikdo mě z reprezentace nevyhazuje a já bych se do ní strašně rád vrátil. Podmínka je však daná jasně - nejdřív musím pravidelně hrát. A dobře hrát...

Reklama

Související témata: