Hlavní obsah

Slávisté se v Lille chtějí s podzimem a Evropskou ligou rozloučit důstojně

PRAHA

Ačkoliv nejvyšší česká fotbalová liga skončila již před dvěma týdny, hráčům pražské Slavie podzimní sezóna ještě neskončila. Ve čtvrtek je totiž čeká poslední vystoupení v Evropské lize, neboť sešívaní nastoupí na půdě francouzského Lille s vědomím, že ze skupiny už postoupit nemohou. „Nemáme co ztratit. Věřím, že se rozloučíme se ctí,“ řekl před úterním tréninkem v Edenu slávista Stanislav Vlček.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Zdeněk Šenkeřík je faulován gólmanem Ludovicem Butellem z Lille.

Článek

„Je nám jasné, že o postup už v Lille bojovat nebudeme. Právě proto nemáme co ztratit. Věřím, že se s Evropskou ligou rozloučíme se ctí,“ přeje si Vlček. „Lille má výborné mužstvo, kvalitní hráče a poslední zápasy se jim opravdu povedly,“ dodal zkušený útočník sešívaných.

Slávisté na první duel s Lille v letošní Evropské lize určitě nebudou vzpomínat v dobrém. V prvním říjnovém dni sice svěřenci kouče Karla Jarolíma šli proti Francouzům do vedení, na konci duelu však odcházeli ze hřiště s potupným debaklem 1:5. Nutno dodat, že se Lille tehdy ve francouzské lize pohybovalo na chvostu tabulky. Od té doby ovšem válí a rázem jsou v domácí lize třetí.

„Je fakt, že předtím byli ve francouzské lize sedmnáctí a teď hrají už na špičce. Tím zápasem v Edenu jsme je nastartovali a oni jsou teď k nezastavení,“ uvědomuje si další forvard Slavie Zdeněk Šenkeřík, že jeho tým ve čtvrtek nečeká nijak lehký soupeř.

Slávisté chtějí podzim zakončit důstojně

„To utkání s námi jim určitě pomohlo. Těším se, až síly poměříme znovu,“ pokračoval Šenkeřík. „Budeme se chtít v Lille ukázat a s podzimní částí sezóny se rozloučit důstojně,“ přál si forvard sešívaných, jehož v prvním vzájemném duelu obou týmů hned v úvodu hráči francouzského týmu faulovali a Belaid z nařízené penalty otevřel skóre.

Dvojnásobní poslední čeští mistři z dosavadních pěti zápasů vybojovali tři body za tři remízy. Patří jim tak poslední čtvrté místo ve skupině B. Tabulku vede Valencie s devíti body. Za španělským celkem jsou v závěsu sedmibodové týmy Janova a právě francouzského Lille.

Reklama

Související témata: