Hlavní obsah

Sparta je bez Řepky, přesto půjde v bitvě podzimu za vítězstvím

PRAHA

Mohou být jediným českým týmem, který v evropských pohárech přečká zimu. Fotbalisté Sparty však k tomu potřebují „maličkost“ - v posledním utkání ve skupině Evropské ligy porazit FC Kodaň. Zatímco Dánům stačí k postupu remíza, Pražané musejí jít rázně za třemi body. Zápas začne ve středu na Letné od 21:05 a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalista Sparty Roman Hubník se raduje z gólu v utkání proti Kluži.

Článek

Sparta bez Řepky, to nikdy moc nefunguje. A taková konstelace nastala právě před letenským duelem podzimu. Vykartovaný kapitán se bude na bitvu s Kodaní jen dívat. „Nebudu skrývat, že máme problém vždy, když vypadne někdo ze základní sestavy. Přesto věřím, že to pro nás může dobře dopadnout. Před začátkem skupiny jsme tajně doufali, abychom až do posledního zápasu byli ve hře o postup. To se splnilo, ta chvíle je tady,“ vyzdvihl trenér Jozef Chovanec.

Do tréninku se zapojili už i marodi Hubník a Zeman, informace o zdravotním stavu si však kouč nechává raději pro sebe. „Všichni nejsou úplně zdraví. Přesto doufám, že nebudu natolik omezen, abych nemohl postavit to nejlepší, co máme,“ řekl Chovanec.

V posledním utkání v Eindhovenu hráli Pražané na remízu a v nastavení dostali rozhodující gól. Věří, že už se poučili. „Někdy je asi opravdu lepší muset vyhrát. Kdyby to bylo třeba gólem z 90. minuty na 1:0, asi bychom byli všichni šťastní. Hlavně, ať se neopakuje Eindhoven,“ usmál se před úterním tréninkem útočník Jan Holenda.

Mám neschopné české zvědy, vtipkoval Solbakken

Kodaň disponuje dvěma českými exsparťany, ale Libora Sionka jako by norský kouč Stale Solbakken v posledních měsících nechtěl znát. „Hrát bude jen jeden z nich,“ potvrdil trenér, že počítá pouze se Zdeňkem Pospěchem.

Pravého obránce čeká emotivní návrat na Letnou. „Bude to pro mě hodně výjimečný zápas. Prožil jsem na Spartě dva a půl roku a bylo to krásné období,“ připomněl Pospěch před podvečerním tréninkem.

Fotbalisté FC Kodaň Zdeněk Pospěch (vpravo) a Libor Sionko během úterního tréninku na Spartě.foto: Právo/Milan Malíček

Oba Češi mohli svému trenérovi ledacos napovědět. „Kdepak, z nich nic kloudného nvypadne,“ vtipkoval Solbakken. „Ba ne, samozřejmě nám o Spartě něco řekli, nějaké informace pak přeložili z internetu. Mají postřehy, které může mít jen ten, kdo v klubu působil. Jenže během Evropské ligy se oba soupeři dostatečně poznali, takže si nemyslím, že bychom mohli ještě na něco důležitého přijít,“ poukázal norský kouč a diplomaticky dodal, že šance na postup jsou 50:50.

Dánové pochopitelně spoléhají, že absence Řepky využijí. „Tomáš bude Spartě určitě chybět, stojí na něm celá defenzíva. Mají však široký kádr, takže si s tím poradí,“ prohlásil šalamounsky Pospěch.

Reklama

Související témata: