Hlavní obsah

Pospěch: Nikdy jsem nezdržoval, proto mě bučení na Spartě mrzelo

Dva a půl rok oblékal fotbalový obránce Zdeněk Pospěch dres pražské Sparty. Když se zkušený pravý bek ve středu na Letnou vrátil s FC Kodaň, očekával, že bude sparťanskými fanoušky lépe přijat. Dlouhými prodlevami před vhazováním si však zadák dánského celku příliš sympatií domácích fandů nezískal. „Bučení fanoušků mě mrzelo,“ přiznal Pospěch poté, co jeho tým letenské porazil 3:0 a radoval se z postupu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalista FC Kodaň Zdeněk Pospěch

Článek

Jak hodnotíte výhru, která vás posunula do další fáze Evropské ligy?

Bylo moc důležité, že se nám relativně brzy povedlo vstřelit dvě branky. Sparta potom musela útočit a hru ještě otevřela.

Překvapili vás letenští nedostatečnou aktivitou?

Musím si přiznat, že trochu ano. Chyběli jim dva klíčoví hráči v obraně, což se na mužstvu taky samozřejmě projeví.

Naopak vy jste byli se svým výkonem asi spokojeni, ne?

Určitě. Snažili jsme se hrát aktivně a Spartu do ničeho nepouštět. To se nám dařilo. Také naše defenzíva pracovala jak měla. Snažili jsme se na utkání dobře připravit.

Můžete tento postup do jarních bojů Evropské ligy považovat za jakousi náplast za to, že jste neuspěli v předkole Ligy mistrů?

Liga mistrů je samozřejmě úplně jiná soutěž. Můžeme to za náplast považovat opravdu jen trochu. Spíš tento úspěch považujeme za splněný úkol.

Sparťanští fanoušci od jednoho momentu doprovázeli váš kontakt s míčem bučením a pískotem. Asi jste je vyprovokoval zdržováním a nemístnou gestikulací k rozhodčímu. Je to tak?

Před autovým vhazováním jsem si zavazoval tkaničky. Já jsem ve fotbale nikdy nezdržoval, proto mě to bučení od domácích fanoušků hodně mrzelo.

Reklama

Související témata: