Hlavní obsah

Být Chovanec na místě Hubníka, proti Kodani by nastoupil

PRAHA

Pohroma je slabé slovo. Výkon fotbalové Sparty byl v duelu s Kodaní katastrofální. S absencí kapitána Řepky by se Pražané možná ještě srovnali. Když ale vypadl i druhý stoper Hubník, byl malér dokonán. Trenér Jozef Chovanec se přitom nemůže zbavit dojmu, že Hubník do bitvy o všechno nastoupit mohl. „Já bych hrál...“ řekl kouč.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Roman Hubník patřil na podzim k tahounům Sparty.

Článek

Stoperská dvojice Řepka - Hubník je to nejlepší, co mohla fotbalová Sparta na podzim nabídnout. A když oba obránci usedli v mrazivém středečním večeru jen na letenskou tribunu, oslabený tým se proti Kodani totálně zhroutil.

„Provázelo nás to celou Evropskou ligu. Pokud jsme kompletní, máme šance být některým soupeřům rovnocennější. Ale když tomu tak není, jsou naše vyhlídky rozhodně menší než 50:50. Jestliže pak někdo vypadne až těsně před zápasem, má to na nezkušený tým velký vliv,“ kaboní se trenér Jozef Chovanec.

Nejsem stoprocentně fit, oznámil Hubník

Již bezprostředně po zápase naznačil, že Hubník nebyl zraněný tak vážně, aby nemohl hrát. A tento názor má i s odstupem den po zápase. „Já bych hrál... Ale každý jsme jiný, každý má práh bolesti někde jinde. Třeba Kucka dohrával jaro pod injekcemi a teprve po sezóně šel na operaci. Rozhodnutí hráčů musíme akceptovat,“ poukazuje Chovanec.

Vyhýbá se však formulaci, že ho Hubník svým přístupem zklamal. „To zase netvrdím. My jsme prostě udělali všechno pro to, aby Roman neměl pocit, že by se jeho zdravotní stav mohl zhoršit. Rozhodnutí pak bylo na něm.“

Přesto je na trenérovi na první pohled patrné, jak těžko postoj svého stopera skousává. Hubník si v posledním ligovém duelu s klokany zranil nárt. V Eindhovenu pak chyběl a začal trénovat až před zápasem s Kodaní. Po dni volna oznámil, že se mu bolesti zase vrátily. Odjel sice na předzápasové soustředění, tam však zopakoval, že se necítí na sto procent fit.

Námluvy s Herthou trenér nekomentuje

Pokud se však už Hubník, který je hráčem FK Moskva a na Letné mu končí hostování, rozhodl pro odchod do zahraničí, je jen logické, že nechtěl riskovat vážnější zranění. „Nevím, jestli se už Roman rozhodl. Za Spartu jsem mu nabídku učinil a čekám, jaká bude jeho odpověď,“ říká Chovanec.

Přitom se objevily spekulace, že Hubník se již dohodl s Herthou Berlín. „O tom nevím. Pro mě je důležité, co řekne hráč. Jasno bychom však chtěli mít do Vánoc, abychom případně mohli začít jednat s vytipovanými alternativami,“ avizuje letenský kouč.

Pokud Hubník opravdu odejde, bude chtít Sparta přivést typologicky podobnou náhradu. Peníze prý na kvalitního hráče má, ale kde ho vezme, nechce Chovanec ani naznačit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články