Hlavní obsah

Slávisté věří, že je výhra zvedne

PRAHA

Po vítězství 2:1 na hřišti Smedereva v úvodním duelu 1.kola Poháru UEFA fotbalisté Slavie doufají, že je výhra psychicky povzbudí do dalších zápasů. Podle trenéra Beránka ale byla hra jeho svěřenců ještě hodně nepřesná a všichni si musí uvědomit, že jeden výsledek ještě automaticky neznamená obrat k lepšímu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Slávisté věří, že výhra v Poháru UEFA obrátí věci k lepšímu

Článek

"Po jednom vítězství se nedá říct, že je všechno v pořádku. Jestli to tak je, se uvidí v pondělí," říkal obránce Adam Petrouš v souvilosti s nadcházejícím ligovým zápasem s Brnem. "Náš výkon byl o něco lepší, mohlo to skončit i 0:4. Ale nemůžeme to přeceňovat, soupeř hrál od 20. minuty o deseti. Nejvíc mě mrzí ten gól v nastaveném čase. Zase to bylo ze standardky," povzdychl si.

Trenér Miroslav Beránek už před zápasem naznačoval změny v kádru a nakonec k nim i sáhl. "Docela se osvědčily. Na tomto základu lze stavět," uvedl kouč, jenž narozdíl od minulé sezóny se sestavou při současných bídných výkonech hodně točí. "Vždycky je lepší, když hraje stejná sestava, hlavně vzadu," myslí si Petrouš. "Ale třeba teď jsme vedle sebe nastoupili s Müllerem a bylo to v pohodě. Rozumíme si a známe se."

Čekání na výhru trvalo pět zápasů

Pražané se dočkali vítězství po pětizápasovém půstu. "Konečně to přišlo," ulevil si Petrouš. Na druhou stranu dobře věděl, že výkon nebyl zdaleka ideální a i trenér našel na hře svých svěřenců řadu nedostatků. "Výsledek je dobrý, ale hra byla stále neurovnaná, nepřesná," řekl Beránek.

Všichni vědí, že se musí ještě hodně věcí změnit k lepšímu. "Ale teď už tam byl aspoň týmový výkon, nechybělo nasazení a bojovnost," tvrdil Petrouš. "Já věřím, že nám tato výhra pomohla. Každý takový výsledek mužstvo probudí a začne si více věřit. Doufám, že to přinese změnu k lepšímu," přál si kouč, který věří v postup do 2.kola. "Máme dobrou výchozí pozici do odvety, ale mohla být i lepší.

Reklama

Související témata: