Hlavní obsah

Nevzali si smoking, a tak hráče Šachtaru do Harrod’s nepustili...

LONDÝN

Hrajete proti mým chlapcům fotbal? Dobře, ale k sobě do krámu vás nepustím... Toto pikantní rozhodnutí má na triku Mohamed Al Fayed. Je majitelem nejen FC Fulham, vlastní také londýnský obchodní dům Harrod’s. Ochranka proslulého obchoďáku odmítla vpustit dovnitř hráče Šachtaru Doněck, kteří proti Fulhamu nastoupí v Evropské lize.

Článek

O motivaci tedy mají Hübschman a spol. rozhodně postaráno. Trapas, který se jim v Londýně přihodil, je pořádně dopálil. Fotbalisté ukrajinského Šachtaru Doněck nebyli ve středu v Londýně vpuštěni do obchodního domu Harrod’s, který patří Mohamedovi Al Fayedovi. Ano, vlastníkovi FC Fulham, proti němuž Šachtar ve čtvrtek večer nastoupí ve 3. kole Evropské ligy...

Člen ochranky údajně označil skupinku z Ukrajiny za příliš početnou a podezřelou, což oficiální internetová stránka ukrajinského klubu samozřejmě neponechala bez povšimnutí.

„Hráči vysvětlovali, že nemají ve zvyku brát si na trénink smoking, když po přípravě hodlají jít na nákupy. Nezabralo to,“ konstatuje se suchým anglickým humorem web Šachtaru.

Renomovaný obchodní dům se Ukrajincům omluvil. „V určitých vyhrocených úsecích dne jsme nuceni přistoupit k omezování vstupu různým organizovaným skupinám osob, většinou turistů. Děláme to v zájmu ochrany zdraví a bezpečnosti. Je zbytečné zdůrazňovat, že nemáme v úmyslu někoho tím urazit či ponížit,“ prohlásil mluvčí Harrod‘s pro BBC.

Grygera se vrací do Amsterdamu, ale neví, zda nastoupí

V prvním jarním pokračování Evropské ligy se ve čtvrtek představí kluby, které by mohly vyslat na hřiště celkem dvanáct českých hráčů. Šlágrem večera bude repríza dvou finále Ligy mistrů mezi někdejšími fotbalovými giganty Ajaxem Amsterdam a Juventusem Turín. Do míst, kde strávil čtyři roky, se vrátí český reprezentační bek Zdeněk Grygera, který však chyběl v posledních duelech italské ligy a jeho start je nejistý.

Grygera přišel do Ajaxu před necelými sedmi lety a hned ve své první sezóně v Nizozemsku s ním získal titul. Teď se devětadvacetiletý zadák poprvé chystá v Amsterdamu v roli soupeře. Zatím však netuší, zda ho nový trenér Juventusu Alberto Zaccheroni pošle na trávník. V nominaci na zápas sice Grygera nechybí, ale z minulých dvou ligových utkání neodehrál ani minutu.

Čtvrteční program 3. kola Evropské ligy
15:00 Rubin Kazaň - Hapoel Tel Aviv,
19:00 Ajax Amsterdam - Juventus Turín (Grygera, vysílá ČT4), FC Bruggy - Valencie, Villarreal - Wolfsburg (Šimůnek), Standard Lutych - Salcburk (Piták), Twente Enschede - Werder Brémy, Lille - Fenerbahce Istanbul,
21:05 Athletic Bilbao - Anderlecht Brusel (Zítka, Mareček, Mazuch), FC Kodaň (Pospěch) - Olympique Marseille, Panathinaikos Atény - AS Řím, Atlético Madrid (Ujfaluši) - Galatasaray Istanbul, Fulham - Šachtar Doněck (Hübschman), Liverpool - Unirea Urziceni, Hamburk (D. Jarolím, Rozehnal) - PSV Eindhoven, Hertha Berlín (Drobný) - Benfica Lisabon.

Reklama

Související témata: