Hlavní obsah

Benfica dala Drobnému čtyři góly a postoupila přes Herthu

LISABON

Fotbalisté Benfiky Lisabon jsou prvním účastníkem osmifinále Evropské ligy. V úterní odvetě 3. kola doma porazili Herthu Berlín jasně 4:0 a po remíze 1:1 z úvodního zápasu snadno postoupili. Hertě nepomohl ani český brankář Jaroslav Drobný, který před druhým inkasovaným gólem podběhl centr.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Radost fotbalistů Benfiky

Článek

Hertha přijela do Lisabonu bez větších ambicí, neboť jejím hlavním cílem je záchrana v německé lize, kde jí patří poslední příčka. Přesto nastoupila v téměř nejsilnější sestavě i s brankářem Drobným, ovšem bez stopera Romana Hubníka.

Benfica, která prožívá jednu z nejvydařenějších sezón za poslední roky, však bez větších obtíží kráčela za postupem. Skóre otevřel záložník Aimar a po změně stran potvrdil roli nejlepšího střelce týmu dvěma zásahy Cardozo.

Před jeho úvodní trefou chyboval Drobný, když nedosáhl na centr od Di Maríi a paraguayský útočník skóroval do prázdné branky.

"Benfica byla minimálně o třídu lepší. Nám nic nevycházelo. Znovu jsme ukázali svou horší tvář," uvedl po utkání kapitán Herthy Arne Friedrich. "Alespoň se teď můžeme stoprocentně soustředit na ligu," snažil se na porážce najít pozitivum trenér Friedhelm Funkel.

Zbývající odvetná utkání 3. kola se hrají ve čtvrtek.

Eusébio dostal před zápasem Prezidentskou cenu

Legendární portugalský útočník Eusébio byl oceněn za zásluhy o evropský fotbal. Od předsedy UEFA Michela Platiniho před utkáním převzal Prezidentskou cenu. "Eusébio je v našem sportu gigantem. Během své kariéry rozvinul na hřišti i mimo něj hodnoty jako sebeobětování, fair play a úctu. To všechno z něj dělá příklad pro další generace," uvedl na stadionu Benfiky Da Luz Platini.

Osmašedesátiletý Eusébio, přezdívaný podle svého rodiště Černá perla z Mosambiku, působil ve slavném lisabonském klubu v letech 1961-75 a vybojoval s ním deset ligových titulů. V roce 1962 dvěma góly rozhodl slavné finále PMEZ proti Realu Madrid. O tři roky později získal Zlatý míč a v následujícím létě dovedl Portugalsko k historickému bronzu na mistrovství světa v Anglii, kde nastřílel devět branek. V reprezentaci dal celkem 41 gólů.

Odvetné utkání 3. kola fotbalové Evropské ligy:
Benfica Lisabon - Hertha Berlín 4:0 (1:0)
Branky: 48. a 62. Cardozo, 25. Aimar, 59. Javi Garcia. První zápas 1:1, postoupila Benfica.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen