Hlavní obsah

Zoufalci z Liverpoolu zachraňují naději na poslední trofej

LIVERPOOL

Fotbalového giganta od řeky Mersey souží mizerná sezóna. Liverpool vypadl v Lize mistrů již v základní skupině, v Premier League je zatím pátý, oba anglické poháry už také opustil a v Evropské lize bude ve čtvrtek večer odvracet hrozbu vyřazení s Lille. Přitom jde o jedinou trofej, kterou Reds letos ještě mohou získat...

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Kapitán Steven Gerrard prožívá se svým Liverpoolem bídnou sezónu.

Článek

Pětinásobnému fotbalovému šampiónovi starého kontinentu hrozí, že v Evropské lize vypadne již v osmifinále. Liverpool prohrál před týdnem v Lille 0:1 a před domácí odvetou je ve stejné pozici, jako nedávno Real Madrid v Lize mistrů. Bílý balet také v Lyonu prohrál 0:1 a po remíze na San Bernabeu senzačně vypadl.

Liverpool musí mít na paměti, že francouzským klubům se letos v pohárech mimořádně daří. Právě na Lyon nestačil v Lize mistrů, a tak mu hrozí dvojitý francouzský malér...

„Každý chce vidět ofenzivní fotbal, o který se samozřejmě budeme snažit. Ne vždy to však jde,“ říká kouč Rafael Benítez. Jeho Reds potřebují na Anfield Road vstřelit aspoň dva góly a přitom neinkasovat.

Trenér chce hráče inspirovat pondělním ligovým duelem, v němž porazili finančně zdecimovaný Portsmouth 4:1. „Věděli jsme, že musíme na soupeře tlačit, abychom dali první gól a pak už to šlo snadněji. Totéž se budeme snažit udělat i v souboji s Lille. Chceme si udržet čisté konto a převýšit soupeře fotbalovými schopnostmi,“ slibuje Benítez.

Lille má všechny trumfy ve svých rukou

Pro Liverpool je Evropská liga poslední šancí na zisk velké trofeje v této sezóně. „Věřím, že si to uvědomují i fanoušci a vytvoří nám skvělou atmosféru. Chceme dokázat, že máme na to, abychom soutěž vyhráli. Budeme hrát nejlépe, jak umíme,“ ujišťuje Benítez, který je u kormidla Liverpoolu od roku 2004.

„Všechny trumfy máme ve svých rukou. Výborného výsledku z prvního zápasu si velmi ceníme. Měli bychom však zůstat nohama na zemi a nepodlehnout emocím. Věřím, že můžeme uspět i v Liverpoolu,“ reaguje Rudi Garcia, trenér Lille.

Během večera zasáhne do bojů o čtvrtfinále také pět klubů s českými krajánky.

Čtvrteční odvety osmifinále
19:00 Olympique Marseille - Benfica Lisabon (první zápas 1:1), Standard Lutych - Panathinaikos Atény (3:1), Fulham - Juventus Turín (1:3), Werder Brémy - Valencie (1:1).
21:05 Anderlecht Brusel - Hamburk (1:3 - přímý přenos na ČT4), Wolfsburg - Rubin Kazaň (1:1), Sporting Lisabon - Atlético Madrid (0:0), FC Liverpool - Lille (0:1).

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen