Hlavní obsah

Prezident Atlétika: Dejte nám Ronalda, Kaká, Higuaína, peníze a Agüero je váš

PRAHA

Podle prezidenta madridského Atlétika Enriqueho Cereza je klenot jeho výběru Sergio Agüero prakticky neprodejný. Kdyby však jejich městský rival Real chtěl přeci jen vážně uvažovat o hráčově přestupu, musel by za talentovaného Argentince, jenž ve čtvrtek pomohl svému týmu dvěma góly k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy, nabídnout Cristiana Ronalda, Kaká, Higuaína a ještě k tomu nějakou hotovost.

Foto: Sergio Perez , Reuters

Sergio Aguero z Atlétika Madrid po gólu v zápase s Panathinaikosem. (ilustrační foto)

Článek

Ve španělské La lize se sice Atlético Madrid pohybuje ve středu tabulky, ve čtvrtek ovšem Ujfaluši a spol. slavili postup do čtvrtfinále Evropské ligy, když na půdě Sportingu Lisabon uhráli v odvetném utkání remízu 2:2, která jim k cestě mezi poslední osmičku týmů soutěže stačila. A hlavně, červenobílí mají ve své záloze geniálního Argentince Sergia Agüera.

Nejen jeho dva góly do sítě Sportingu potěšily majitele klubu natolik, že si u konkurenčního Realu, jenž má o jednadvacetiletého středopolaře eminentní zájem, řekl doslova o nerealizovatelný transfer. „Kaká, Cristiano, Higuaín, trochu peněz a přestup je hotový,“ poznamenal prezident klubu Cerezo.

Bílý balet by ovšem rád na přestup šel z jiné strany. Podle španělských médií vedení Realu tvrdí, že pro ně v létě nebude problém Agüera vykoupit z jeho dosavadní smlouvy, která mu v Atletiku končí za dva roky, když jeho stávajícímu zaměstnavateli vyplatí 60 miliónů eur (více jak 1,5 miliardy korun). O tom samozřejmě Cerezo nechce ani slyšet, a proto se rozhodl k tak sarkastickému vyjádření.

Real navíc není jediným klubem na evropské scéně, který si na talentovaného Jihoameričana dělá zálusk. Není tajemstvím, že by Agüera rádi přivítali i na Stamford Bridge, kde je kvůli němu majitel Chelsea Roman Abromovič ochoten sáhnout také hluboko do kapsy. Jak uváděla ve čtvrtek britská média, ruský podnikatel chce v létě investovat do přestavby klubu téměř 3 miliardy korun.

Reklama

Související témata: