Hlavní obsah

Trenér Fulhamu chce kvůli sopce odložit finále Evropské ligy

LONDÝN

Trenér Fulhamu Roy Hodgson vyzval Evropskou fotbalovou unii, aby zvážila odložení finále Evropské ligy, v němž má jeho tým nastoupit ve středu v Hamburku proti Atlétiku Madrid. Kouč anglického klubu se obává, že oba soupeře by mohly negativně ovlivnit případné komplikace v letecké dopravě kvůli popelu, který stále chrlí islandská sopka.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Trenér Fulhamu Roy Hodgson

Článek

"K týmům i jejich fanouškům by nebylo fér, kdyby se musely na zápas do Hamburku plahočit po tak dlouhé cestě," uvedl Hodgson, jenž musel jet kvůli omezení letecké dopravy s týmem autobusem už na první semifinálový zápas s Hamburkem. Stejný osud potkal v Evropské lize Liverpool před utkáním na půdě Atlétika Madrid a Barcelonu před semifinále Ligy mistrů s Interem Milán.

Fulham dnes zakončil anglickou ligu porážkou 0:4 s Arsenalem. Hodgson šetřil v londýnském derby některé hráče na finále Evropské ligy, v němž může Fulham vybojovat první trofej na evropské scéně v klubové historii. "Pět hráčů nemohlo nastoupit kvůli zranění, odpočívat jsem nechal jen Dannyho Murphyho, Zoltána Geru a Simona Daviese," řekl kouč.

Reklama

Související témata: