Hlavní obsah

Nesmíme Fulhamu dopřát jeho standardky, říká před finále Evropské ligy Ujfaluši

Fotbalista Tomáš Ujfaluši se s Atlétikem Madrid připravuje na finále Evropské ligy proti Fulhamu. Ačkoliv v semifinálové odvetě s Liverpoolem nehrál kvůli zdravotním obtížím, nyní už je dle svých slov fit. „Záda sice cítím, ale jsem schopen hrát na sto procent, věřím, že nastoupím v základu,“ řekl v rozhovoru pro Právo.

Foto: Susana Vera, Reuters

Tomáš Ujfaluši v dresu Atlétika Madrid

Článek

V odvetě semifinále Evropské ligy v Liverpoolu jste Atlétiku chyběl kvůli problémům se zády. Jak jste na tom zdravotně před finálovým zápasem? Záda sice cítím, ale jsem schopen hrát na sto procent. Po Liverpoolu jsem odehrál hned o dalším víkendu celý zápas s Valladolidem a v sobotu nastoupil na pětatřicet minut proti Gijónu. To bylo proto, abych se proběhl. Jinak mě kouč šetřil.

Takže ve finále s Fulhamem nastoupíte v základu? Věřím, že ano. Samozřejmě záleží na rozhodnutí trenéra, ale byl bych zklamaný, kdyby mě nenominoval do základní sestavy.

Do Hamburku jste letěli už v pondělí. Bylo to pro obavy z možných problémů kvůli sopečnému prachu? Přesně tak. Nechtěli jsme zbytečně riskovat případné komplikace kvůli sopečnému prachu a jet na poslední chvíli vlakem. Do Hamburku jsme přiletěli v pondělí odpoledne a v klidu jsme se připravovali tady.

Zmocnila se vás nostalgie ve městě a na stadiónu, kde jste odehrál čtyři sezóny? Samozřejmě jsem si vzpomněl. Hamburk je hezké město, bylo mi tu dobře, ale nějakou velkou nostalgii jsem necítil. V hlavě mám finále. Pochopitelně nebyl ani čas se podívat do města. Mám tu už jen pár přátel, kteří za mnou jezdí do Prahy. Když po Hamburku zatoužím víc, není problém, abych si sem ve volnu zaletěl.

Předzápasovou nervozitu už cítíte? Ani ne. Uvidíme bezprostředně před utkáním. Nikdy jsem finále evropského poháru nehrál, nevím, co to se mnou udělá. Mám ale ve dvaatřiceti letech dost zkušeností na to, abych to zvládl. Především se na zápas moc těším.

Máte dost informací o Fulhamu? Viděli jsme je na videu a řekli si, jak na ně. Víme, kde mají silné stránky i ty slabší. Musíme si pohlídat jejich klíčové hráče. Nesmíme také Fulhamu dopřát jeho standardky, pak zvítězíme, jsme hodně silní. Věřím, že pohár zvednu nad hlavu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články