Hlavní obsah

Fotbalisty Baníku čeká v Evropské lize gruzínský WIT Tbilisi

Fotbalisté Baníku Ostrava narazí ve druhém předkole Evropské ligy na gruzínský klub WIT Georgia Tbilisi. Rozhodlo o tom pondělní losování v sídle UEFA ve švýcarském Nyonu. První zápas se bude hrát 15. července v Tbilisi, odveta o týden později na Bazalech. Jablonec a Plzeň vstoupí do soutěže až ve třetím předkole.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalisté Baníku Ostrava

Článek

Dvojnásobný mistr gruzínské ligy skončil v minulé sezoně na čtvrtém místě a vyhrál domácí pohár. V týmu nejsou žádní zahraniční hráči, hlavním trenérem je Nestor Mumladze.

Na evropské scéně se tým zatím nijak výrazně neprosadil. V předkole Ligy mistrů před pěti lety prohrál i s islandským Tórshavnem. V sezóně 2007/08 je zase v předkole Poháru UEFA vyřadila Artmedia Petržalka. O rok později ale Tbilisi vyšla ve stejné soutěži slovenská odveta, kterou odnesl Spartak Trnava.

Gruzínci přes něj postoupili do druhého předkola, jenže v duelu s Austrií Vídeň přišli o výhodu domácího prostředí. Zápas v Tbilisi byl totiž zrušen kvůli tehdejším bojům v Jižní Osetiji. Rozhodoval tak jediný zápas ve Vídni, který Austria vyhrála 2:0. Loni FC WIT nepřešel v prvním předkole Ligy mistrů přes slovinský Maribor.

Reklama

Související témata: