Hlavní obsah

Plzeň nemá pro předkolo Evropské ligy vyhovující stadión

PLZEŇ

Fotbalisté Viktorie Plzeň zřejmě budou muset hrát domácí zápas třetího předkola Evropské ligy na cizím hřišti, protože stadión ve Štruncových sadech neodpovídá předpisům UEFA.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Požadavkům unie vyhovuje pouze hlavní tribuna.

Článek

Požadavkům unie, jejíž komisaři Plzeň navštívili, v současné chvíli vyhovuje pouze hlavní tribuna. I ta by však musela projít stavebními a organizačními úpravami. Okolní tribuny by musely na zápas zůstat uzavřeny.

"I v případě zdařilé úpravy hlavní tribuny by se na zápas otevřel pouze hlavní ochoz. Při dodržení kvót pro hostující fanoušky a maximálním respektování bezpečnostních opatření by to v praxi znamenalo, že na předkolo Evropské ligy by se dostaly pouze tři tisíce plzeňských fanoušků," uvedl mluvčí klubu Pavel Pillár v tiskové zprávě.

To však klub odmítá kvůli fanouškům i z ekonomického hlediska. Generální manažer Adolf Šádek proto intenzivně jedná s náměstkem primátora Petrem Rundem o úpravách nutných pro povolení provozu hlavní i protilehlé tribuny. "Času příliš nezbývá, vše by muselo být schváleno před losováním třetího předkola," uvedl Pillár.

Šibeniční termín 

Plzeň se jméno svého soupeře dozví v pátek 16. července. Zápasy třetího předkola se budou hrát 29. července a 5. srpna. "Je to opravdu šibeniční termín a situace nevypadá dobře," dodal Pillár.

Plzeňští fotbalisté by mohli pohárový duel sehrát na stadiónech Sparty, Slavie či v Teplicích. "Ale varianta odehrání zápasu mimo Plzeň je až tou poslední možností," uvedl mluvčí klubu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články