Hlavní obsah

Hattrick se cení všude na světě, smál se Neves po kanonádě v Tbilisi

OSTRAVA/TBILISI

O postupujícím je rozhodnuto a góly nad plán určitě pomohou našemu sebevědomí. Tak mluvili o povedeném pohárovém duelu v Tbilisi fotbalisté Baníku. Důležité bylo, že v gruzínské metropoli se nesmažili v úmorném vedru, jak se obávali. Včera bylo třicet stupňů a po měsíci a půl pršelo.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fotbalista Ostravy Fernando Neves

Článek

„Výsledek hovoří za vše, zvládli jsme to,“ vykládal Martin Lukeš, ale hned se zamyslel a další slova byla hodně realistická. „Dobře víme, že náš výkon zdaleka nebyl stoprocentní. V první půli určitě ne. Do potřebné sehranosti nám toho ještě hodně chybí. Gruzínci byli dlouho hodně nepříjemní, kousali. Důležitý byl první gól a druhý je zcela zlomil,“ všiml si Lukeš a ještě dodal: „Potvrdilo se, že jsme znovu na dobré cestě. Jsem tomu hodně rád.“.

První, druhý a čtvrtý gól obstaral kapverdský bek Fernando Neves. „To víte, že si hattricku vážím a mám z něj radost. Takový střelecký kousek se cení všude na světě,“ řekl. První branku vstřelil přesnou hlavičkou, další dvě z penalt. „Věřil jsem si, když jsem stavěl míč na penaltovou značku. Nic to se mnou nedělalo,“ dušoval se.

Ostrý debut v dresu Baníku absolvoval Tomáš Pilík a přizdobil jej vstřeleným gólem. „Radim Řezník vyhrál souboj, míč se dostal ke mně a já se zprvu lekl, protože ten balón skočil. Podařilo se mi pustit na branku takovou rychlou suchou střelu a zapadla u tyče,“ popsal svůj střelecký zápis.

I Pilík si už je postupem jistý. „Tohle přece nemůžeme ztratit. Výsledek je to důležitý, protože trenér bude moci v odvetném zápase rozložit síly tak, abychom byli co nejlépe připraveni na ligový duel se Slavií, který hrajeme na Bazalech hned za tři dny po odvetě s Gruzínci.“

A kterého soupeře by si mladý útočník přál ve 3. předkole, které se losuje dnes? „Už bych rád vyrazil někam na západ Evropy. I když v Tbilisi nám nic nechybělo, zájezd byl super zajištěný. Měli jsme svého kuchaře, hotel byl skvělý, v takovém jsem ještě nebydlel.“

Reklama

Související témata: