Hlavní obsah

Zisk do koeficientu? Chtěli jsme, bohužel to nevyšlo, posteskl si Lukeš

OSTRAVA

Jdou dál bez jásotu, fotbalisté Baníku v odvetě 2. předkola Evropské ligy nedali ani gól. Ale nepotřebovali ho. "Postup zajištěn, o to šlo," komentoval remízu 0:0 v ostravský kapitán Martin Lukeš.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Martin Lukeš z Baníku Ostrava (vpravo) bojuje o míč s Guranem Gurešidzem z WIT Georgia Tbilisi v předkole Evropské ligy.

Článek

Při šesti brankách k dobru z prvního duelu si třetí celek minulého ročníku české ligy s odvetou proti WIT Georgia Tbilisi nemusel nijak lámat hlavu. "Udělali jsme si inventuru v kádru, máme zajímavé poznatky," hodnotil kouč Miroslav Koubek. Proti gruzínskému celku na Bazalech nasadil plejádu náhradníků. A neviděl nic oslnivého: "Z některých jsem trošku zklamaný. Týká se to hlavně těch, co nastoupili v předních řadách. Obrana si uhrála svoje."

Kombinovaná sestava, k tomu obří náskok z prvního utkání a vedro k zalknutí. To byl koktejl-zabiják. Předem jasno: Nic pro milovníky fotbalových lahůdek! Spíše šlo o to, aby se domácí co nejméně zničili před zapeklitým nedělním ligovým představením se Slavií.

A přitom to zkraje nevypadalo až tak zle. Baník útočil, Vrťa a pak i Koukala s pomocí tyče vychytal gólman Mikaberidze. Ale domácí snaha pohasínala. Slibovaný boj o plný zisk do českého pohárového koeficientu? "Chtěli jsme, bohužel to nevyšlo," posteskl si Lukeš.

Bez efektu směrem dopředu dirigoval své spolubojovníky. "Nějaké šance jsme si vytvořili, ale bylo to asi málo, Gruzinci byli živí, bralo nám to dost sil, ale i tak jsme si s tím měli poradit líp," pravil kapitán.

Příště jeho tým čeká Mogilev, který urval potřebnou remízu (1:1) se Stabaekem. "Sílu soupeře neznám, pokud je hratelný, chceme dál," meditoval velmi obezřetně Lukeš. "Na Mogilev se podíváme, vše potřebné zjistíme a vyrazíme," dodal Koubek.

Reklama

Související témata: