Hlavní obsah

Na fotbalové fanoušky v Praze dohlédne ve čtvrtek 350 policistů

PRAHA/PLZEŇ

Na 350 policistů bude od čtvrtečního rána dohlížet na bezpečnost v pražských ulicích v souvislosti s úvodním zápasem 3. předkola Evropské ligy mezi fotbalisty Viktorie Plzeň a Besiktase Istanbul. Posílení výkonu služby o několik desítek příslušníků chystají i policisté na území Plzeňského kraje.

Článek

Sdělil to ve středu řekli mluvčí pražské policie Tomáš Hulan a krajská policejní mluvčí Martina Zoubková. Zápas se hraje na Letné od 20:30.

O bezpečnost v pražských ulicích se budou starat i kriminalisté, dopravní policisté, pracovníci antikonfliktního týmu, pyrotechnici, psovodi se služebními psy a policisté na koních. V záloze bude připravena speciální pořádková jednotka.

Plzeňáky doprovodí 50 těžkooděnců

Hulan dodal, že plzeňské fanoušky bude také na jejich cestě do Prahy doprovázet na 50 těžkooděnců. Policie však tento zápas nehodnotí jako rizikový.

Diváci se při vstupu na stadión nevyhnou standardním kontrolám. Spolu se vstupenkami budou pořadatelé kontrolovat občanské průkazy a neumožní vstup opilým nebo těm, kteří by chtěli pronést pyrotechniku.

Hlídky hlavně na D 5 

Na akci se chystají také policisté na území Plzeňského kraje. "Na posílení výkonu služby bylo vyčleněno několik desítek policistů, a to z pořádkové i dopravní policie," uvedla Zoubková. Dohlížet mají na bezpečnost provozu a veřejný pořádek. Posílené budou hlavně hlídky na dálnici D5, a to od hranic s Německem, v Plzni, na nádražích a ve vlacích.

Případnými rizikovými vlaky jsou zejména dva dopolední a tři odpolední spoje, které do Plzně přijíždějí z Německa a měly by převážet turecké fanoušky dále do Prahy. Plzeňští fanoušci se na zápas chystají hlavně autobusy, které budou odjíždět ze Štruncových sadů.

Reklama

Související témata: