Hlavní obsah

Trenéři a hráči Mallorky napsali kvůli vyřazení z EL Platinimu

BARCELONA

Kouč fotbalistů Realu Mallorca Michael Laudrup, jeho hráči a trenérský tým napsali dopis prezidentovi UEFA Michelu Platinimu. V něm si stěžují na rozhodnutí unie vyřadit klub z příštího ročníku Evropské ligy.

Článek

Mallorca i přes výrazné ekonomické problémy obsadila v uplynulém ročníku španělské ligy páté místo a kvalifikovala se do pohárové Evropy. UEFA však Real, který v květnu dobrovolně přešel pod administrátora, z Evropské ligy vyřadila kvůli tomu, že nesplnil podmínky přijetí. Proti jejímu rozhodnutí se Mallorca odvolala.

"Je pravda, že náš klub má problémy, ale kdo v této době nemá," citovala agentura Reuters z dopisu Mallorčanů Platinimu. "Myslíte si, že Real Mallorca je v nejhorší situaci z klubů, které byly do evropských soutěží přijaty? Zdráháme se uvěřit, že pro UEFA je jednodušší vyřadit skromný klub, jako jsme my," napsali.

Dluhy kolem 85 miliónů eur

Dopis dále obsahuje výzvu, aby UEFA hrála fair play a respektovala, že klub získal právo na start v pohárové Evropě díky svým výkonům na hřišti.

Hospodaření Mallorky se stejně jako v případě dalších španělských klubů dostává kvůli rostoucím platům hráčů a přestupovým částkám do červených čísel. Tým z Baleárských ostrovů má podle studie barcelonské univerzity dluhy kolem 85 miliónů eur.

Koncem června koupilo Real konsorcium kolem bývalého trenéra Lorenza Serry Ferrera. Jedním z akcionářů je i celosvětově nejznámější Mallorčan Rafael Nadal, jehož strýc Miguel Ángel Nadal je Laudrupovým asistentem.

Místo Mallorky by měl v Evropské lize zastupovat Španělsko Villarreal.

Reklama

Související témata: