Hlavní obsah

VIDEO: Rezek studoval fanoušky Besiktase i na počítači

Nejen jeho velký fotbalový kamarád Pavel Horváth, který před lety oblékal dres tureckého Galatasaray Istanbul, dával Janu Rezkovi informace, jaké peklo v Istanbulu na fotbalisty Plzně dnes čeká. Fanoušky Besiktase studoval útočník Viktorie před odletem i u počítače na serveru youtube. „Dostal mě hlavně ten borec, jak vleze do středového kruhu, celý stadión utiší a pak ho zase rozeřve,“ přiznal Rezek.

Foto: Petr Horník, Právo

Plzeňský útočník Jan Rezek (vpravo) se v odvetě na trávníku s Tomášem Sivokem nepotká.

Článek

Těšíte se na tu atmosféru. Stadión Inönü bude do posledního místa vyprodaný, přivítá vás třicetitisícový kotel...

Já se na to hrozně těším a myslím, že i ostatní kluci. Vím, že lidi v Turecku jsou do fotbalu blázni, i když jsou to někdy divočáci. Ale když se člověk podívá na ty jejich chorály, musí být Besiktas radost před takovými fanoušky hrát.

Máte vy osobně s tureckým fotbalem nějaké zkušenosti?

Před lety jsem v Turecku debutoval pod trenérem Ličkou v jednadvacítce. Hrálo se někde na periferii a přišlo tam asi 25 000 lidí... Docela jsem zíral.

Nemůže být pro Plzeň nevýhodou, že řada vašich fotbalistů takový zápas v takové kulise nikdy v kariéře nehrála?

Je fakt, že s poháry máme nějaké zkušenosti asi jen my, kteří jsme prošli Spartou. A Horvy, to je kapitola sama pro sebe, ten těch zápasů odkopal spoustu. Pro některé kluky je to na evropské scéně premiéra a každý by si ji rád prodloužil.

Věříte, že jste se s Besiktasem schopni rvát o postup?

Kdybych tomu nevěřil, tak jsme sem mohli jet na nákupy a ten zápas se ani nemusel hrát... Remíza 1:1 z prvního zápasu určitě není špatná. Větší favorit je díky vstřelenému gólu na hřišti soupeře Besiktas, procentuálně bych to viděl 70:30 pro ně. Ale my se budeme rvát. Pro všechny bude ten zápas obrovský zážitek a doufám, že v něm uděláme dobré jméno českému fotbalu.

V řadách Besiktase si asi nikdo nepřipouští, že by v pohárech skončili...

No jo, vždyť já už před prvním zápasem poslouchal, že nám doma fláknou pět gólů a bude vymalováno. A my nakonec po půli mohli vést 4:0. Proto říkám, šance na postup je, rozhodně se s nimi dá hrát. Mohl by nám pomoci rychlý gól.

Může se na hře soupeře projevit absence zraněného Tomáše Sivoka?

Určitě. Pro něj osobně je to tragédie, nikdo mu to samozřejmě nepřejeme. Besiktas ale tu díru jen tak nezaplácne. On hrál už v Praze výborně, byl to jejich nejlepší obránce. I když na to nemůžeme spoléhat, mohla by to pro nás být šance.

Reklama

Související témata: