Hlavní obsah

Plzeň se v pekle popravila vlastní nedisciplinovaností

ISTANBUL/PRAHA

Slovo disciplína plzeňským fotbalistům v pekle na stadiónu Inönü nic neříkalo. Jinak by si těžko nechali dát v souboji s Besiktasem dvě červené karty a favorizovanému tureckému soupeři darovali postup jako na zlatém podnose.

Foto: Petr Horník, Právo

Plzeňský Petržela (vlevo) se snaží obejít Uzulmese z Besiktase Istanbul.

Článek

Po půlhodině hry hráli Západočeši o deseti bez Navrátila a když ho brzy po přestávce napodobil další vyloučený Limberský, mohli to zabalit. Přitom herní disciplína bývá většinou velkým problémem tureckých týmů, ale dnes večer z ní totálně propadla Plzeň. Své pohárové účinkování po 39 letech utnula hned po dvou zápasech s ostudou, protože se stylem horkých hlav se prostě v Evropě uspět nedá.

Přitom remíza 1:1 z úvodního duelu na Letné hosty před odvetou zcela nezatracovala. A co bylo platné, že Západočeši působili v úvodu zápasu sympatickým dojmem a na domácí fanoušci kvůli pasivitě pískali.

Snad jen šance Quaresmy volala po gólu, jenže Bystroň zatáhl včas za záchrannou brzdu a skluzem odvrátil míč na roh. Na druhé straně selhal v dobré pozici hlavičkující Kolář. Pak však udělal neuvěřitelnou minelu brankář Krbeček, jeho lajdáckou rozehrávku zachytil Bobo a Navrátilovi nezbývalo nic jiného, než ho metr před vápnem skosit. Červená a po chvíli gólový trest Quaresmy.

V 54. minutě se z placu pakoval po druhé žluté i Limberský za faul na Quaresmu. A bylo hotovo. V devíti se s Besiktasem opravdu hrát nedá. Záhy se prosadil po centru Quaresmy hlavou volný Delgado a třetí hřebík do pomyslné plzeňské rakve zatloukl slovenský kanonýr Hološko, který se z dvaceti metrů trefil přesně do šibenice. Besiktas zaslouženě postoupil a kdyby jeho hráči v závěru využili všechny šance, mohlo to klidně skončit pětibrankovým debaklem.

Besiktas Istanbul - Viktoria Plzeň 3:0 (1:0)
Branky: 39. Quaresma, 57. Delgado, 71. Hološko. Rozhodčí Nzolo (Belg.), žluté karty: Delgado - Limberský, Rezek, ČK: 32. Navrátil, 52. Limberský (oba P), 31 000 diváků.
Besiktas: Hakan - Erhan, Zápotočný, T. Ibrahim (46. Ferrari), Ü. Ibrahim - Necip, Ernst - Hološko, Delgado (60. T. Rodrigo), Quaresma - Bobo (68. Nihat).
Plzeň: Krbeček - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela (75. Hruška), Rada, Horváth (83. Rýdel), Kolář (75. Hájovský), Jiráček - Rezek.

Reklama

Související témata: