Hlavní obsah

Byla to lekce, uznal Pavlík po vyřazení od Nikósie

JABLONEC

Byla to velká škola z moderního fotbalu. Tak hodnotil jablonecký kapitán Petr Pavlík dvojzápas s Apoelem Nikósie ve třetím předkole Evropské ligy. „Bohužel jsme dostali lekci z toho, jaký je současný trend na mezinárodní scéně," uznal zkušený záložník.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Petr Pavlík z Jablonce (vlevo) v akci

Článek

"Nutí nás to k tomu, abychom se probrali. Hlavně pro nás, starší hráče je to kruté. Mladí kluci se z toho možná rychle oklepou, ale mě tohle vyřazení strašně mrzí. Během týdne je po našich nadějích dostat se dál v Evropské lize,“ soukal ze sebe Pavlík, který jako jediný proti kyperskému soupeři skóroval.

„Šlo jen o to, abych trefil branku, protože ve zdi kousek za malým vápnem stálo při mém trestném kopu všech jedenáct kyperských hráčů. Trošku jsem zadoufal, že po snížení na 1:2 bychom mohli se zápasem ještě něco udělat. Jenže záhy jsme inkasovali potřetí a bylo rozhodnuto,“ rozhodil rukama Pavlík.

Zklamala ho i divácká kulisa. „Hraje se o postup v evropských pohárech a přijdou tři tisíce diváků. Vždyť i ten hlouček kyperských fanoušků za brankou překřičel naše fanoušky. Nevím, co by lidé v Jablonci ještě chtěli, abychom je dostali do ochozů,“ kroutil hlavou Pavlík.

„Výsledek je bohužel spravedlivý a odpovídal dění na hřišti. Možná to mohlo pro nás skončit ještě hůř než 1:3,“ mínil brankář Michal Špit. „Chtěli jsme se dostat do tlaku, ale to se nám nepovedlo. V Nikósii ani doma jsme na Apoel neměli. Jejich postup je naprosto zasloužený,“ rozebíral gólman nepovedené představení.

Třikrát inkasoval, ale nedostal gól z penalty. „To už je jedno. Solari přestřelil branku, ale zase tam měli hosté jiné další šance, z nichž mohli skórovat. Kdyby zachovali chladnou hlavu, tak jsme od nich dostali pět gólů. Dostávali se na dva tři doteky do přečíslení. Vůbec jsme nestíhali,“ přiznával  Špit.

„Apoel má vyšší rozpočet i lepší hráče, což bylo vidět i na hřišti. Předčili nás v rychlosti, individuální technice. Ráz utkání určil první inkasovaný gól. To mrzí dvojnásob, protože pak už nebylo skoro o co hrát,“ dodal jablonecký brankář.

Reklama

Související témata: